Razgovor koji leči

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokreće kampanju “Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije u okviru koje omogućava besplatnu psihološku podršku svakoga dana.

Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima obavljaće se svakoga dana na sajtu platforme www.doktok.rs, gde građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa, njihovu dostupnost i slobodne termine, kao i da zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

Poslednjih godina, briga o mentalnom zdravlju postaje sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje, te se i mogućnosti nege i brige o istom sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

“Najnovija istraživanja na ovom polju dokazuju nam da je online terapija pojednostavila i olakšala život mnogim klijentima”, navodi Nataša Stojadinović, diplomirani defektolog, specijalni pedagog, porodični savetnik i psihoterapeut pod supervizijom i stručnjak sa kojim možete razgovarati putem platforme DokTok.

Ona dodaje i da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju dece i tinejdžera na terapiju jer im se čini da im је ugodnije korišćenje interneta.

Psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne, gde pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da istu dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Osim toga, da bi terapija bila uspešna potrebno je da se pacijent oseća ugodno i komforno, što je upotrebom tehnologije svakako olakšano, jer se iste obavljaju iz poznatnog i prijatnog okruženja. Potrebni su samo telefon ili računar sa stabilnom internet vezom, kako bismo stupili u kontakt sa nekim od oko 30 dostupnih psihologa i psihoterapeuta putem audio ili video poziva, ali i chat opcije.

Prednost online terapije je i ušteda vremena potrebnog za odlazak na seansu, ali i činjenica da ne postoji ogrničenje na mesto u kom živite.

Možete odabrati psihoterapeuta iz bilo kog grada u Srbiji, a pristupiti mu veoma brzo i lako, iz svoje sobe ili kancelarije.

„Ako želite sa nekim da porazgovarate, ali vam se ne sviđa ideja da ležite na terapeutovom kauču, ne morate – možete se udobno smestiti na svom kauču ili fotelji i pričati sa nama o važnim za vas temama preko DokToka“, kaže Andrea Menzalin, psihoanalitičar u edukaciji.

U okviru kampanje “Razgovor koji leči” za razgovor će svakodnevno biti dostupni psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme, a sve što je potrebno da uradite jeste da posetite sajt www.doktok.rs, napravite svoj profil i odaberete željenog stručnjaka za konsultaciju.

Na raspolaganju ćete imati nekoga ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema koji imate, ali i pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da vam je potrebno.

Takođe pročitajte

KORONA – posle tri godine vreme je da ode iz naših života

Posle više od dva i po miliona obolelih i 18052 preminulih u Srbiji koroni se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.