Psihološka podrška dostupna svakog dana na platformi DokTok

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokrenula je kampanju “Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije u okviru koje je omogućila besplatnu psihološku podršku svakoga dana.

Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima obavljaju se svakoga dana na sajtu platforme www.doktok.rs, gde građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa, njihovu dostupnost i slobodne termine, kao i da zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

Poslednjih godina, briga o mentalnom zdravlju postaje sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje, te se i mogućnosti nege i brige o istom sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

Psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne, gde pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da istu dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Osim toga, da bi terapija bila uspešna, potrebno je da se pacijent oseća ugodno i komforno, što je upotrebom tehnologije svakako olakšano, jer se iste obavljaju iz poznatnog i prijatnog okruženja. Potrebni su samo telefon ili računar sa stabilnom internet vezom, kako bismo stupili u kontakt sa nekim od oko 30 dostupnih psihologa i psihoterapeuta putem audio ili video poziva, ali i chat opcije.

„Ako želite sa nekim da porazgovarate, ali vam se ne sviđa ideja da ležite na terapeutovom kauču, ne morate – možete se udobno smestiti na svom kauču ili fotelji i pričati sa nama o važnim za vas temama preko DokToka“, kaže Andrea Menzalin, psihoanalitičar u edukaciji.

U okviru kampanje “Razgovor koji leči” biće održan i online događaj DokTok Talks upravo na temu važnosti razgovora i mentalne higijene, na kom će govoriti psiholog i psihoanalitičar Vesna Brzev Čurčić. Događaj će biti održan na Instagram profilu platforme DokTok u sredu 13.04. u 18:30h.

Na događaju se možete informisati više o svemu, a tokom trajanja pomenute kampanje psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme su vam svakodnevno dostupni za razgovor. Sve što je potrebno je da posetite sajt www.doktok.rs, kreirate svoj nalog i odaberete željenog stručnjaka za konsultaciju.

Na raspolaganju ćete imati nekoga ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema koji imate, ali i pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da vam je potrebno.

Takođe pročitajte

Kako se izboriti sa prolećnim alergijama

Alergija (preosetljivost) je prirodna, zaštitna reakcija organizma od agenasa iz okoline, koje organizam doživljava kao pretnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.