Sveukupni pobednik ovogodišnjeg takmičenja učenika srednjih škola u pripremi jela sa roštilja je Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca čiju su ekipu činili učenici Nemanja Savić i Nikola Pavlović.
Žiri su činili profesori:Dragiša Miljković iz Beograd, Grozda Stojanović iz Leskovac i Hristo Tončev iz Ćustendila a takmičile su se škole iz Velike Plane, Niša, Ćustendila i domaćini. Ovo takmičenje se održava već 24 godine u okviru Roštiljijade kao prateća manifestacija.
Rezultati takmičenja po kategorijama
Kategorija „Pripremanje ćevapa „
I mesto dele – Miloš Ćirtić i Vuk Stojković (EKONOMSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA „VUK KARADŽIĆ” – VELIKA PLANA i Aleks Baltov i Božidar Manasijev (PROFESIONALNA GIMNAZIJA PO TURIZAM “Nikolov JonkovVapcarov” – Ćustendil, Republika Bugarska)
II mesto – Nemanja Pavlović i Stefan Jovanović (TRGOVINSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA Leskovac)
III mesto – Dušan Blagojević i Marija Trajković (UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA – Niš)
Kategorija „Pripremanje pljeskavice“
I mesto – Nemanja Pavlović i Stefan Jovanović (TRGOVINSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA Leskovac)
II mesto – Dušan Blagojević i Marija Trajković (UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA – Niš)
III mesto – Aleks Baltov i Božidar Manasijev (PROFESIONALNA GIMNAZIJA PO TURIZAM “Nikolov Jonkov Vapcarov” – Ćustendil, Republika Bugarska)
Kategorija „Inovacija“
I mesto – Dušan Blagojević i Marija Trajković (UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA – Niš)
II mesto – Miloš Ćirtić i Vuk Stojković (EKONOMSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA „Vuk Karadži” – VELIKA PLANA
III mesto – Nemanja Pavlović i Stefan Jovanović (TRGOVINSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA Leskovac)