Turistički klaster traži put preko Radan planine

Glavna tema redovne skupštine Turističkog klastera Radanskog područja bila je izgradnja asfaltnog puta kroz Radan planinu koji bi povezao četiri opštine od samo 27 kilometara izgradnje puta.

Zaključak sa Skupštine je da će se ovih pet opština iz dva okruga, Jablanički i Toplički,  kao i direktori Turističkih organizacija obratiti nadležnim institucijama i Vladi Srbije.

Predstavnici opština će predočiti ogromni značaj za socijalni, privredni, etnički i održivi razvoj ovih nerazvijenih opština.

Takođe, ideja je da se narednom periodu ove pet opštine nastupaju zajedno u turističkoj ponudi Radan planine, arheološkog lokaliteta Caričin grad-Justinijana Prima, Sijarinska banja, Prolom banja, Đavolja varoš, Brestovačko jezero, Lukovska banja, Kuršumlijska banja, teleskop na planini Vidojevici i šire. Radan je blaga planina sa umereno kontinentalnom klimom, endemskim vrstama flore i faune, izvorima pitke vode, bez industrijskih zagađivača , a blagorodna za prizvodnju organske hrane.

Prisutni članovi skupštine bili su predsednici opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa, Prokuplje i Bojnik kao i direktori Turističkkih organizacija opština Lebane,Kuršumlija, Prokuplje i Bojnik, članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovi Saveta klastera i počasni članovi.

 

Takođe pročitajte

Seoski turizam – Izazovi i mogućnosti

Ukoliko želite da se bavite seoskim turizmom, ne morate da izdajete ceo objekat, možete i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.