utorak , 9 avgusta 2022

Prevencija dijabetesa u Grdelici, Lebanu i Leskovcu

U saradnji sa kompanijom ADOC D.O.O. Udruženje osoba sa dijabetesom EBERS 016 organizovaće trodnevnu kampanju koja ima za cilj prevenciju dijabetesa u Grdelici, Lebanu i Leskovcu.
 Predsednica Udruženja Blagica Zlatanović ističe veliku podršku kompanije ADOC D.O.O. koji doniraju trakice i aparate za merenje nivoa šećera u krvi tokom navedene kampanje.
“Od početka pomažu našem Udruženju tako što su nam dali trakice na popust i gratis aparate, kupili nam pult i rol baner. Takođe su pomogli dve akcije besplatnog merenja nivoa šećera u krvi u Vlasotincu. Inače, njihovi aparati su najkvalitetniji i najtačniji, kaže naša sagovornica koja ističe da će građani 30.aprila u Grdelici, 31.aprila u Lebanu i 1.aprila u Leskovcu moći da besplatno provere nivo šećera ali i krvnog pritiska. Podeliće i  brošure o dijabetesu a biće omogućeni individualni razgovori sa lekarom.
Važno je da dijabetičari znaju koliko je bitna preciznost aparata za merenje. Ako aparat pokaže pogrešnu vrednost šećera i bolesnik unese insulin  može se završiti smrtnim ishodom, ukazuja predsednica ovog Udruženja.

Takođe pročitajte

Saveti i trikovi: Kako da se najlakše spakujete za odmor

Leto je doba kada se prepuštamo uživanju i relaksaciji, ako izuzmemo neizbežne trenutke stresa koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.