Profesorka iz Niša osvojila nagradu za najmaštovitije predavanje

Microsoft inovativna nastavnica Ana Živković, profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi „Čegar“ iz Niša, osvojila je prvu nagradu za najmaštovitije predavanje („Envision Session“) na globalnoj konferenciji E2 Global Education Exchange, održanoj prošle nedelje u Torontu. Ona je svojim kolegama-predavačima iz svih krajeva sveta predstavila neke od praktičnih i inovativnih načina za postizanje zavidnih rezultati u nastavi, čak i sa ograničenim tehnološkim mogućnostima u radu.

„Nastavnici širom sveta, osim retkih srećnika, obično se suočavaju sa istim problemima – nedostatak prostora, slabo opremljene učionice, ograničen ili nepostojeći pristup internetu, ali ako postoji volja, postoji i način“, prokomentarisala je Ana Živković svoju prezentaciju za koju je osvojila prvu nagradu. „Možemo ili da se žalimo na uslove u kojima radimo, ili da iskoristimo najviše od onoga što imamo. Profesori uvek daju primer svojim učenicima, i ja verujem da ih moramo podsticati da nikada ne odustaju, i da istraju u želji da nauče i postignu više u životu“, naglasila je ona.

„E2“ međunarodni samit inovativnih nastavnika u organizaciji Microsofta, okuplja nastavnike iz 83 zemlje, koji razmenjuju uspešnu nastavnu praksu i ideje za inoviranje u obrazovanju. Brojne sesije, radionice i prezentacije omogućavaju nastavnicima da se povežu i steknu uvid u različite primene savremenih tehnologija u obrazovanju. Ove godine, na skupu je učestvovalo 50 nastavnika iz 15 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Srbija je na skupu imala dve predstavnice, profesorke Svetlanu Radlovački i Anu Živković. Obe profesorke imaju prestižno zvanje MIE Eksperata (Microsoft Innovative Educator Expert), dodeljeno nakon godina inovativnih upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, što su aktivnim učešćem na ovogodišnjoj konferenciji u Torontu i potvrdile.

Svetlana Radlovački, nastavnica programiranja u Školskom centru “Nikola Tesla” u Vršcu, pored toga što ima priznanje Microsofta za inovacije u nastavi, prošlogodišnji je dobitnik i Svetosavske nagrade, priznanja za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Na konferenciji u Torontu predstavila je aktivnost “C# Playground” – koja obuhvata primenu .NET tehnologija u nastavi, odnosno primenu programiranja u oblasti STEM-a (oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), gde učenici kombinuju programiranje i znanja iz ovih oblasti i izrađuju različite interesantne uređaje kojima se može upravljati preko računara ili mobilnog telefona.

izvor www.itresenja.com

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.