četvrtak , 23 septembra 2021

Profesorka iz Niša osvojila nagradu za najmaštovitije predavanje

Microsoft inovativna nastavnica Ana Živković, profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi „Čegar“ iz Niša, osvojila je prvu nagradu za najmaštovitije predavanje („Envision Session“) na globalnoj konferenciji E2 Global Education Exchange, održanoj prošle nedelje u Torontu. Ona je svojim kolegama-predavačima iz svih krajeva sveta predstavila neke od praktičnih i inovativnih načina za postizanje zavidnih rezultati u nastavi, čak i sa ograničenim tehnološkim mogućnostima u radu.

„Nastavnici širom sveta, osim retkih srećnika, obično se suočavaju sa istim problemima – nedostatak prostora, slabo opremljene učionice, ograničen ili nepostojeći pristup internetu, ali ako postoji volja, postoji i način“, prokomentarisala je Ana Živković svoju prezentaciju za koju je osvojila prvu nagradu. „Možemo ili da se žalimo na uslove u kojima radimo, ili da iskoristimo najviše od onoga što imamo. Profesori uvek daju primer svojim učenicima, i ja verujem da ih moramo podsticati da nikada ne odustaju, i da istraju u želji da nauče i postignu više u životu“, naglasila je ona.

„E2“ međunarodni samit inovativnih nastavnika u organizaciji Microsofta, okuplja nastavnike iz 83 zemlje, koji razmenjuju uspešnu nastavnu praksu i ideje za inoviranje u obrazovanju. Brojne sesije, radionice i prezentacije omogućavaju nastavnicima da se povežu i steknu uvid u različite primene savremenih tehnologija u obrazovanju. Ove godine, na skupu je učestvovalo 50 nastavnika iz 15 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Srbija je na skupu imala dve predstavnice, profesorke Svetlanu Radlovački i Anu Živković. Obe profesorke imaju prestižno zvanje MIE Eksperata (Microsoft Innovative Educator Expert), dodeljeno nakon godina inovativnih upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, što su aktivnim učešćem na ovogodišnjoj konferenciji u Torontu i potvrdile.

Svetlana Radlovački, nastavnica programiranja u Školskom centru “Nikola Tesla” u Vršcu, pored toga što ima priznanje Microsofta za inovacije u nastavi, prošlogodišnji je dobitnik i Svetosavske nagrade, priznanja za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Na konferenciji u Torontu predstavila je aktivnost “C# Playground” – koja obuhvata primenu .NET tehnologija u nastavi, odnosno primenu programiranja u oblasti STEM-a (oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), gde učenici kombinuju programiranje i znanja iz ovih oblasti i izrađuju različite interesantne uređaje kojima se može upravljati preko računara ili mobilnog telefona.

izvor www.itresenja.com

Takođe pročitajte

BEBA bira gde jede – Rosa kutak za mame i bebe

U okviru inicijative „Beba bira gde“ a zahvaljujući podršci javnosti Rosa voda postavila je prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.