Kakav je život u kom naši izbori nisu svesni i slobodni?

„Pošto već 13 godina već radim po projektu na fleksibilnim ugovorima, dakle sa pauzama u radu. Početkom prošle godine sam shvatila da treba da donosem odluke, i uspostavim nove (zdrave) navike umesto toga da se stalno brinem šta će biti. Ovo je takođe savet perfekcionistima koji su se zaustavili. „Just do it!“ Postoji jedan ključ uspeha „Pravite male, dostižne ciljeve, koji će biti jednostavni za sprovođenje!“ i što je najvažnije uvedene aktivnosti ne smeju biti teret! Bitan je osećaj zadovoljstva i uspešnost po obavljenom zadatku, kaže Meri i dodaje:

„Naravno, u svemu tome sam imala podršku svoje porodice i jedne moje drage koleginice psihologa i vrsnog medijatora Jelice Milosavljević koja me je pokrenula iz mesta. Počela sam da vodim online Tribine i Edukacije u saradnji sa Komorom socijalne zaštite, u početku je bio mala grupa ljudi od 20tak učesnika, sada su grupe konstantno popunjene do 50 učesnika iz svih ustanova socijalne zaštite. Od tog trenutnka su se nekako putevi sami otvarali, poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji u Banja Luci pod organizacijom ustanove Modernih znanja i ulazak u evropsku bazu istraživača. Učešće na Međunarodnoj konferenciji na Zlatiboru sa prof. Vulević sjajnim stručnjakom iz oblasti socijalne zaštite. Poziv iz medijske kuce BBC news na osnovu svih tih uspeha jer kako kažu ušla sam u bazu stručnjaka koji su adekvatni za njihove objave. Pisanje tekstova za Socijalnu politiku, časopis Aktuelnosti i uvršćenost na Institutu za političke studije. Puno toga se desilo za ovih godinu dana, ali ne zaboravljam svoje prve korake i svoje tekstove za Sanu life. Zato kažem ti mali koraci su ključni u životu.

Naša sagovornica ima i poruku: „Egzistirati znači birati.“ Načula sam da u životu mogu izabrati uspeh ako marljivo radim uz dozu motivacije. Brojim preko 150 kolega iz cele Srbije sa kojima sam u kontaktu, sa mnogima od njih sam postala i prijatelj i srećna sam zbog toga!

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.