KONKURS za praksu po meri za mlade sa invaliditetom otvoren do 25.januara

Forum mladih sa invaliditetom pozvao je mlade sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Zrenjanina i Šapca da se prijave na konkurs za PRAKSU PO MERI koji je otvoren do 25. januara

Poziv je upućen motivisanim mladima do 35 godina, koji imaju želju da uče kroz plaćenu praksu. Radna praksa je obezbeđena u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom zajedno sa partnerima, sa ciljem unapređenja učešća osoba sa invaliditetom na tržištu rada i jačanja njihove ekonomske nezavisnosti.

Cilj programa je da se povećaju šanse za zaposlenje mladih sa invaliditetom kroz sticanje novih znanja i veština. Program se realizuje tokom februara i marta 2024. godine, a tokom dvomesečne prakse, Forum mladih sa invaliditetom će podržati praktikante pokrivanjem troškova prevoza i toplog obroka.

Prijavom na konkurs, zainteresovani će dobiti šansu da steknu praktična znanja u nekoj od 28 vodećih kompanija i poslodavaca u Srbiji.

Prijave se vrše popunjavanjem formulara koji se može preuzeti sa sajta fmi.rs i poslati na adresu [email protected] sa nazivom „Prijava za radnu praksu“, do četvrtka, 25. januara 2024. Kompletne opise pojedinačnih praktikantskih pozicija, kao i prijavni formular možete pronaći na sajtu fmi.rs.

Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije, a odabrani kandidati će, pre početka prakse, proći kroz pripremnu online radionicu Foruma.

Program radne prakse se realizuje u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“. Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom sa partnerima Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.