četvrtak , 23 marta 2023

Zajedno do cilja – Uz pomoć građana

Opština Vlasotince sufinansiraće u 2021. godini projekte od javnog interesa kroz sprovođenje projekta „Zajedno do cilja“ koji omogućava neposredno učešće građana u rešavanju dela problema lokalnih zajednica. Reč je o manjim zahtevima na uređenju javnih površina. Za te namene u budžetu je opredeljeno milion dinara.

Lokalna zajednica je pojam koji uključuje određeno područje – ulicu, deo ulice, blok zgrada, stambene zajednice ili mesnu zajednicu kao najšire područje. Projekti koji se predlažu mogu se odnositi isključivo na manje zahvate kao što je uređenje parkova, dečijih igrališta, drvoreda, šetališta, neuređenih zelenih površina, uređenje prilaza za lica sa invaliditetom, uklanjanje manjih divljih deponija i slično.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju neformalne grupe građana, sa najmanje  10 potpisnika sa teritorije opštine Vlasotince, okupljenih oko podnete inicijative – projekta. Građani koji podnose takav projekat treba da imaju izmirene obaveze po osnovu poreza na imovinu. Sve predložene aktivnosti u okviru podnetih inicijativa se moraju sprovesti na zemljištu koje je u javnoj svojini opštine Vlasotince.

Nadležne službe grada će na zahtev grupe građana, u fazi pripreme predloga projekta, izvršiti proveru vlasništva nad zemljištem i o tome izdati odgovarajuću potvrdu, bez naknade.

Opština Vlasotince sufinansira maksimalno 90% opravdanih troškova projekta, s tim da taj iznos ne može biti veći od 250.000,00 dinara, dok iznos od minimalno 10% opravdanih troškova projekta obezbeđuje podnosilac predloga projekta (grupa građana) iz sopstvenih sredstava i to volonterskim radom ili kroz nefinansijsku podršku lokalnih privrednika.

Ostala pravila javnog poziva mogu se videti na sajtu opštine, na linku.

Dodatne informacije mogu se dobiti i putem broja telefona 016 877 236, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Pitanja i komentari se mogu postaviti i putem elektronske pošte na adresi [email protected]

Rok za podnošenje predloga projekata je 16.jun.

Takođe pročitajte

Besplatan program za mlade talente u Nelt Grupi

”Dobar start“, talent program Nelt Grupe koji se već osam godina uspešno realizuje, od 2023. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.