Vlasotinčanke pomažu višečlanoj porodici iz Jakovljeva

Dobro jutro dobri ljudi, hoćemo da učinimo nešto dobro ovog meseca? Porodici Stojiljković  iz sela Jakovljevo, opština Vlasotince trenutno je najneophodniji novac, kako bi se deci platio dom u Prokuplju, samo je jedna od poruka koje je preko FB objavila Aleksandra Stamenković iz Vlasotinca.

Vest da samohrana majka Marija Stojiljković u teškim uslovima odgaja petoro dece nakon iznenadne smrti supruga mnoge je dirnula a neke navela na akciju. Na Aleksandrinu inicijativu prvi paketi pomoći već su stigli do ove porodice.

“Mi smo danas upoznale Jovanu, Danijela, Darka, Jelu, Slađana, njihovu divnu majku Mariju i baku. Po prvi put ne mogu da smislim jednu reč kojom bih opisala ovu porodicu, jer oni su sve i ljubav i pamet i lepota i razumevanje i vaspitanje i osmeh i tuga. Da tuga, jer ih je zadesila velika tragedija i ostali su bez oca, a Marija bez supruga. Opština žmuri na njihove probleme, ali zato mi nećemo. Javno bih da se zahvalim za ovaj prvi susret i prvu pomoć Dusica Djordjevic i njenom suprugu, Ivana Prokic Jovic i mojoj drugarici koja me zamolila da ostane anonimna, a koja će obezbediti sve da dobiju kupatilo i osnovne uslove za higijenu, jer ih valjda kao i sva ostala deca zaslužuju, objavila je Aleksandra.

“Ako me pitate šta im je potrebno, potrebno im je sve i zato apelujem na sve moje prijatelje, na gospodu opštinare, na ljude dobre volje da pomognu jer svako dete ima prava na normalan život. I pre nego što uperite prst u mene zašto sve ovo radim transparentno, setite se da dok vi sudite, neko možda nema gde da se okupa, nema para da se školuje, nema lutku ili loptu, nema osnovna prava da živi i da se raduje životu, a nema kome ni da se požali. Zato ako ne želite da pomognete, bolje je da ćutite, uporna je Aleksandra koja ističe da je ovoj porodici potrebno puno toga.

Ko želi da pomogne može to izvršiti uplatom na tekući račun najstarije ćerke Jovane 170-0010528702000-37. Takođe možete doneti očuvanu ili novu garderobu i obuću kod mene u restoran sledećih veličine
-devojčica 16 godina broj 37-38
-devojčica 9 godina broj 33
-dečak 14 godina broj 41-42
-dečak 13 godina broj 39
-dečak 6 godina broj 30.

Takođe pročitajte

Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!

Zdravlje, inovacija i ukus spajaju se u najnovijem gastronomskom podvigu kompanije Walter. U vremenu kada …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.