Vatrogasci dobrovoljci na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji

Predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić primio je članove ženske ekipe Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva kao i mušku ekipu profesionalnih vatrogasaca Uprave za vanredne situacije Niš koji će naš grad i državu predstavljati na Vatrogasnoj olimpijadi u Austriji.
Reč je o 16.međunarodnom takmičenju vatrogasaca koje se održava od 9. do 16.jula. GO Medijana je odlazak ove dve ekipe sa od po 10 članova pomogla finansijski sa 50 000 dinara, kupila im posebnu prostirku na kojoj se izvode vežbe na olimpijadi i platila deo puta, što ukupno iznosi oko 100 000 dinara. Muška ekipa takmiči se četvrti, a ženska drugi put.
Predsednik GO Medijana Milan Krstić je istakao da je GO Medijana sa velikim zadovoljstvom pomogla njihov odlazak na olimpijadu i poželeo im puno uspeha u takmičenju. On je naglasio da svi moraju da imaju razumevanje i poštovanje za njihov human i požrtvovan rad na spasavanju života ljudi i imovine.
Predsednik Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Novica Marković zahvalio je predsedniku na pruženoj pomoći i razumevanju.
Pripadnice ženske ekipe vatrogasaca volontera izvele su pokaznu vežbu „Postavljanje usisnog Voda“ kojom će se, pored ostalog, predstaviti na olimpijadi.
Inače, u Nišu ima preko 100 vatrogasaca dobrovoljaca, a devojke iz olimpijske ekipe su najobučenije i zajedno sa 86 uniformisanih profesionalnih vatrogasaca Niškog bataljona učestvuju u gašenju požara.
Koliki je značaj i jednih i drugih govori podatak da u Nišu vatrogasci prosečno dnevno intervenišu pet puta.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.