utorak , 17 maja 2022

Festival avantura u kanjonu reke Jerme

Da li imate dovoljno avanturističkog duha u sebi, da za pet dana, upoznate nepoznate predele Jerme i probate penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline ili zavirite u pećinu sa blagom?

Prvi Adventure Outdoor festival održaće se od 16. do 20. avgusta u Specijalnom rezervatu prirode Jerma.

“Zamislite trougao nesvakidašnje lepote izmedju Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice. Mladi tim udruženja Avanturistička mreža sa velikim entuzijazmom istražuje nepoznate delove kanjona, obilazi vrhove i gotovo napuštena sela, beleži različite životne priče ljudi sa ovih prostora, ali u svemu tome nalazi lepotu, pokreće i realizuje akcije za oživljavanje prostora. Uz podršku lokalnih institucija na Vlaškoj i Greben planini biće obeležene staze za pešačenje i planinsko trčanje, opremljeni smerovi za sportsko penjanje, uređen kamp i kroz različite avanture predstavljene interesantne outdoor aktivnosti, najavljuju organizatori.

Ovo je idealna prilika da isplanirate svoj (aktivni) odmor i provedete ga pored jedne od najčistijih reka Srbije uz svakodnevne aktivnosti i druženje sa avanturistima iz cele Srbije i regiona.

Posebna pažnja biće posvećena organizaciji aktivnosti za decu koja će pored kreativnih radionica i igrica moći da probaju luk i strelu, spuštanje niz stenu, penjanje ili planinarenje do vidikovaca. Idealan odmor za porodicu, ali i za sve tragače za pravom avanturom. Preporučujemo penjački festival, ekstremno grebenarenje, planinsko i noćno trčanje sa skajranerkom Nevenom Rajković, biciklizam i ulazak u pećinu Vetrena Dupka. Za kraj dana preporučuju se svima radionice joge, slackline – hodanje na balansirajućoj traci ili open cinema i druženje uz priče sa putovanja i pustolovina. Sve aktivnosti sprovode iskusni treneri, vodiči i instruktori sa atestiranom opremom.

Prijave za festival su otvorene do 30. jula 2017. na sajtu www.neat-serbia.com.

Avanturistički festival organizuje Avanturistička mreža u saradnji i uz podršku upravitelja JP Srbija Šume, Turističke organizacije Pirota, Sportsko – turističkog centra Dimitrovgrad, Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije.

Fotografije (Igor Đorđević): https://www.facebook.com/pg/neat.serbia/photos/?tab=album&album_id=1282141721875842

Video (Igor Đorđević): https://vimeo.com/220968269

Takođe pročitajte

Bratislav Čukić iz Vranja pobendik konkursa “Za bolji svet”

Pobednik konkursa „Za bolji svet“ je Bratislav Čukić iz Vranja sa životnom pričom  Novice Ćiprijanovića iz Preševa, koji se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.