Slobodan dan roditeljima prvaka

Kompanija Mercator-S je prvog septembra poklonila slobodan dan zaposlenima čija deca polaze u prvi razred. IDEA podelila gotovo 4000 školskih poklon setova za prvake u više od 50 osnovnih škola, najavila donaciju dve EKO učionice u Nišu i besplatnu voćnu užinu u više od 300 svojih prodavnica za 20.000 đaka širom Srbije.
Kompanija Mercator-S je i ove školske godine pokazala da misli na roditelje i njihove mališane, koji ove godine postaju školarci. Svi zaposleni ove kompanije čija deca polaze u prvi razred, prvog septembra bili su oslobođeni svojih radnih obaveza, kako ne bi propustili priliku da, u jednom od najvažnijih dana u odrastanju, budu uz svoju decu i olakšaju im pripreme za prvi dan u školskim klupama.

Roda - donacija seoskoj školiKao trgovinski lanac koji neguje porodične vrednosti i sa tradicijom dugom više od dve decenije, RODA je đake i nastavnike Osnovne škole Prota Stevan Popović, najstarije seoske škole u Srbiji, obradovala paketom od 1000 svezaka, ali i Roda policom sa više od 250 knjiga koje su prikupili njeni zaposleni, ali i kompanije Publik Praktikum i Laguna. Ovom prilikom najstarija seoska škola je od Rode dobila na poklon i 10 novih laptop računara s kojima je formiran prvi računarki kabinet u ovoj školi.

Trgovinski lanac IDEA je, u više od 50 osnovnih škola u Nišu, Kuli i Banatu, prvog septembarskog dana podelila gotovo 4000 školskih poklon setova za sve prvake. Pored toga, školarci u Osnovnoj školi Kralj Petar I i Gimnaziji Svetozar Marković će sredinom septembra dobiti po jednu EKO učionicu koja će deci ovih škola omogućiti časove i u prirodi. Nakon ove donacije Niš će imati ukupno 5 EKO učionica koje su njihove škole dobile kao poklon od IDEA trgovinskog lanca.IDEA jabuke

IDEA, kao moderan i inovativan trgovinski lanac, tokom cele godine utiče na podizanje svesti o tome da je zdrava užina preduslov zdravog odrastanja dece. Upravo s tim ciljem je i odlučila da u ponedeljak, 5. septembra, u okviru akcije „Odaberi zdravo“, u više od 300 svojih prodavnica širom Srbije, obezbedi voćnu užinu za više od 20.000 đaka širom Srbije. IDEA na ovaj način skreće pažnju i ukazuje na značaj zdrave ishrane kroz konzumaciju voća kao zdrave užine.

I pored toga IDEA je, za sve one koji vole internet i nove tehnologije, u saradnji sa kreatorkom jednog od najpopularnijih YouTube blogova koji nosi naziv Ja u kuhinji uradila elektronsku knjižicu recepata sa predlozima ukusne i zdrave užine za svih 5 dana u jednoj školskoj nedelji.

Kompanija Mercator-S, u okviru koje posluju IDEA i RODA, posebnu pažnju posvećuje deci školskog uzrasta, što je i pokazala aktivnostima koje sprovodi povodom početka nove školske godine.

PR

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.