Foto: SKC Niš

Tri medalje za folklorce AFA „Oro“ na Festivalu zlatnih ansambala

Folklorci AFA „Oro“ Studentskog kulturnog centra Niš na 14. Festivalu zlatnih ansambala, održanom minulog vikenda u Novom Sadu, osvojili su tri medalje. Svetlana Filipović i Vladica Janošević okitili su se zlatom, dok je Bojana Petrović osvojila bronzu.

Uspešni nastupi naših folkloraca na novosadskom festivalu nastavili su se i ove godine. Medaljom i nagradom „Zlatno kolce“ okitili su se Svetlana Filipović i Vladica Janošević, a Bojana Petrović osvojila je „Bronzano kolce“.

„Nisam otišla sa velikim očekivanjima. Čast mi je što sam se nadigravala sa kvalitetnim igračima i kroz svoju igru pokazala ljubav prema folkloru“, navodi Svetlana Filipović.

Nagrađeni su, kako kažu, sa festivala pored nagrada doneli i divne utiske.

„Utisci sa festivala u Novom Sadu su fenomenalni, učestvovali su veoma kvalitetni igrači, iz veoma dobrih ansambla. Ponosan sam na medalju, drago mi je što je žiri prepoznao to „nešto“ kod mene. Osećaj kada se na sceni dodeljuju priznanja rečima se teško može opisati. Želim svakom ko se bavi folklorom da dozivi taj osećaj kao ja u Novom Sadu“, navodi Vladica Janošević.

Podsetimo, nagradu „Zlatno kolce“ i u muškoj i u ženskoj kategoriji su prošle godine takođe dobili folklorci AFA „Oro“ Sandra Ivanović i Aleksandar Mladenović, a iz Novog Sada su se i Natalija Stojković i Marko Živić vratili sa nagradama za tradicionalne koreografske minijature.

Inače, i 14. po redu Festival zlatnih ansamabala, organizovan je 4. i 5. novembra na Svetski dan srpskog kola. Organizatori su Savez kulturno-umetničkikh društava Srbije i Ansambl „Vila“ SКUD „Železničar“ iz Novog Sada.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.