57. Sajam knjiga u Nišu

Niška hala „Čair“, će ponovo okupiti ljubitelje knjiga na jednom mestu. Sajam knjiga počinje 26. novembra, a trajaće do 4. decembra.

U tom periodu, Nišlije će od 10 do 20 sati imati priliku da se upoznaju sa ponudom naših najznačajnijih izdavačkih i knjižarskih kuća, kao i da razgovaraju sa nekim našim najistaknutijim književnicima.

Niški sajam knjiga i grafike je manifestacija posvećena knjizi, čitaocima, izdavačima i štamparijama, kao i drugim akterima književnog i kulturnog života Niša i Srbije.

Organizator sajma, Niški kulturni centar, svake godine dovodi naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektronike, informatičkih tehnologija, medicine, farmacije, veterine, ekologije, ekonomije, menadžmenta, sociologije, filozofije, komunikologije, marketinga, odnosa s javnošću, istorije, muzikologije, kulturologije, etnologije, estetike, psihologije…

Svake godine su prisutni i štandovi sa rečnicima i udžbenicima stranih jezika, i, naravno, najnovija izdanja domaće i strane beletristike.

Sajam knjiga prate i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi.

Posle Beogradskog sajma knjiga, Niški sajam knjiga je najveća manifestacija ove vrste u Srbiji. Godine 2014. Niški sajam knjiga i grafike je proslavio 50. godina postojanja.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.