Dobrotvorni Svetosavski bal – Jedinstveni u humanosti

Studentski kulturni centar Niš, na inicijativu Hadži Ivana Redija, uz blagoslov Episkopa niškog, gospodina Arsenija, i ove godine, sedmi put zaredom, organizuje dobrotvorni Svetosavski bal.

Sva sredstva prikupljena na Balu biće namenjena centru „Mara“ i Gradskom udruženju cerebralne i dečije paralize.

Novina, kojom se organizatori posebno ponose, je ta što će ove godine Bal biti održan baš na dan Svetog Save, u nedelju 27. januara, i to u Svetosavskom domu, sa početkom u 19 sati.

U pitanju je prostor koji ima manje kapaciteta, zato bi zainteresovani trebalo što pre da nam se jave i rezervišu svoja mesta. Ja se iskreno nadam da će naši sugrađani i ove godine želeti da pokažu dobročinstvo i da ćemo zajedno uspeti da pomognemo onima kojima je to potrebno. Studetnski kulturni centar je pripremio kulturno – umetnički program u kom će, sigurni smo, naši gosti uživati. “ – navela je Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra Niš.

Ove godine sredstva će biti usmerena na opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“, kao i za nabavku antidekubitalnog programa za negu najteže obolelih članova Udruženja cerebralne i dečije paralize. Pored toga, na Balu će biti postavljena i donatorska kutija u kojoj će biti sakupljani prilozi za izgradnju crkve Svetog Nikole u selu Prosek, nadomak Niša.

Ovaj bal, po broju mesta za zvanice, neće biti veliki kao što su bili oni ranije, ali u svom značenju biće najveći. Posebno zbog toga što smatramo da sa njim postižemo vrhunac u njegovom značaju. Ovog puta ćemo na pravom mestu, u pravom trenutku, za pravu stvar biti svi zajedno! Moto naših balova je uvek bio „zajedno smo bolji“!“ – navodi Hadži Ivan Redi, idejni tvorac Bala.

U programu će učestvovati Akademski hor Studentskog kulturnog centra, pod dirigentskom palicom mr Zorana Stanisavljevića, Ženski hor Studentskog kulturnog centra, koji predvodi mr Ivana Mirović. Nastupiće i Akademski folklorni ansambl „Oro“ čiji je umetnički rukovodilac prof. dr Slavoljub Uzunović.

Prisutnima će se predstaviti i glumci Akademskog pozorišta, muzičarka Dejana Radanović (harmonika), ansambl Garnizona Niš „Tamo daleko“, gudački kvartet „Alegro“, ansambl „Savda sekstet“, vokalni solisti Nada Jovanović, Sara Ristić i Mina Milićević. Starogradsku atmosferu i duh starih balova oživeće i poznati niški ansambl „Đuvegije“.

Podsetimo, sav prilog od donacija sa prošlogodišnjeg Bala bio je upućen Udruženju studenata sa hendikepom. Zahvaljujući humanim ljudima njegovi članovi su dobili gusničara za invalidska kolica.

Minimalna donacija koja se može uplatiti i ove godine iznosi 2.000 dinara, a granica dobre volje nije limitirana. Sve informacije o učešću na samom balu i uplatama svi zainteresovani mogu dobiti na broj 018/523 – 120, kao i u prostorijama Studentskog kulturnog centra Niš.

Budimo jedinstveni u humanosti!

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.