nedelja , 5 decembra 2021

Sutra počinje septembarsko izdanje Nišvilla – Koncerti i filmovi za relaksaciju

Od četvrtka 17. septembra počinje septembarsko izdanje Nišville jazz festivala 2020, a besplatne programe će tokom naredna četiri dana, moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući na zajedničkoj press konferenciji grada i organizatora festivala.

Posle Nišville 2020 ONLINE izdanja koje od 13. do 16. avgusta održano na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, bez prisustva publike, uz direktan ONLINE prenos putem Nišville internet televizije, septembarsko izdanje će u skladu sa gradskim merama zaštite od virusa Covid-19 biti realizovano za publiku ali u ograničenom broju.

Muzički programi (ukupno 24 koncerta) će biti izvedeni na dve bine: Welcome stage (kod Česme kraljice Natalije ispred Mosta kod Tvrđave) i Youth stage ( ispred Nišville jazz muzeja u Tvrđavi). Takođe kod česme će u večernjim satima biti realizovan Program „Nišville Movie summit“, dok će u pauzama između filmova pijanisti svirati uz neme filmove u sklopu „Nišville Kristina stage-a“. Poseta „Nišville jazz muzeju“ koji predstavlja novu postavku – tokom ova četiri dana biće besplatna.

Programi na Youth stage-u kod Nišville Jazz Muzeja koji svakog dana počinju u 19:00, a završavaju se do 23:00, nastupiće:

Četvrtak 17. Septembar

1.Nisville youth Arkestra
2.Milan Petković Quartet
3.Glib

Petak 18. Septembar

1.Nisville Jazz for Kids / El Mejor
2.4G’s
3.LAB Organ Trio

Subota 19. Septembar

1.Dečji hor “Čarobna nota”
2.JAIN Project (Jazz and Interculturalism) Međunarodni omladinski jazz projekat (Albanija, Italija i Srbija) finansiran od strane EACEA programa „Creative Europe“

Nedelja 20. Septembar

1.Johny Quartet
2.South Rail Messengers
3.Artan Lili

Programi na Welcome stage-u (od 17:00 do 19:00) predstaviće sledeće grupe:

Četvrtak 17. Septembar
17:00 Godina Konja
18:00 Oposite Way

Petak 18. Septembar
17:00 Hot Spot
18:00 Paradox

Subota 19. Septembar
17:00 Rusty Strings
18:00 Tomycoustic

Nedelja 20. Septembar
17:00 TUNE
18:00 Mokri Jazz

Među 26 filmova koji će biti prikazani u sklopu Nišville Movie Summita su i filmovi koji su tokom ONLINE izdanja od strane žirija (Antonio Marzinotto – gitarista, pedagog i kompozitor, Željko Ljubić – kompozitor i pedagog) i Branislav Miltojevć – filmski kritičar) proglašeni za najbolje:

-NAGRADA NAJBOLJEM IZVOĐAČU MUZIKE pripala je Cesareu Mangiocavallu ujedno i reditelju italijanskog filma “Siegfriedsdorf Dixiland Band”.
-najbolji DOKUMENTARANI FILM smotre: “Virgit Zamani” reditelja Orhana Tekeoğlua;
– najbolji IGRANI FILM: “Siegfriedsdorf Dixiland Band”; autora Cesarea Mangiocavalla
-najbolji EKSPERIMENTALNI FILM  je francusko-brazilski “SATAN SATIE ou MÉMOIRES D’UN AMNÉSIQUE” Juruna Mallona i Lucasa Parentea;

Sutra će, takođe u Gradskoj kući u Nišu biti uručena Nišville nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti, kompozitoru, aranžeru, pedagogu, džez promoteru, iastoričaru džeza i esejisti Milošu – Miši Krstiću.

Takođe pročitajte

“Sećanje vode” u niškom Narodnom pozorištu

Predstava “Sećanje vode” Narodnog pozorišta Leskovac večeras će biti odigrana pred niškom publikom u 20 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.