Otvoren šaht Nindža kornjačama otežava život – Niški gerilci ponovo nastupaju

Kada na gradske probleme pored mnogobrojnih građana krenu da se žale i Nindža kornjače, onda je definitvno vreme da Niški gerilci „pomognu“.

Davidova ulica, nova je meta Niških gerilaca gde je šaht kanalizacije ostao bez poklopca. Gerilci su dobili žalbe na ovaj problem, dok je kako u šali kažu kornjačama najteže jer vrlo često ne mogu ni ući u svoj dom kako  u tom otvorenom šahtu ponekad upadne i točak automobila.

Dobro poznata grupa aktivista „Urbana gerila“ već par godina na neobičane, zabavane i nesumnjivo duhovite načine ukazuje na komunalne probleme u Nišu.

Foto: Screenshoot – Urbana Gerila Niš

Otvoren šaht nije nešto sa čime se prvi put susreću i to je poslednjih godina problem svih građana ovog grada. Ovaj šaht je kako kažu otvoren već 6 meseci, rešetka je uklonjena i ta rupa predstavlja svakodnevnu opasnost za sve koji prolaze Davidovom ulicom.

Ovakva situacija kornjačama, pričaju gerilci, dosta otežava život.

Kako nam je ova poznata četvorka rekla – muku muče sa tim jer može svako da im uđe u kuću, uplaši učitelja Splintera, a još gore – kada žele da izađu, često se dešava da ne mogu zbog automobilske gume koja se zaglavila u rupi, ali i zbog građana koji često upadnu u rupu. Takođe sa prvom kišom postoji opasnost da dođe do poplave u njihovom domu – kažu aktivisti.

Foto: Screenshoot – Urbana Gerila Niš

Nindža kornjače su ostavile poruku na obliženjem zidu svima koji se tu parkiraju i prolaze da paze na njihovu kući i ne upadnu u šaht, ali za trajno rešenje problema neophodno je da se uključe nadležni.

“Urbana gerila Niš” apeluje na gradske organe da što pre dođu u Davidovu ulicu i postave rešetku kako ne bi naši novi sugrađani, Nindža kornjače imali problema kada nisu u svom novom domu – poručuju iz ove organizacije.

Podsetimo, niška Urbana gerila je grupa anonimnih aktivista, koji za sebe kažu da su „alternativa neradu, bahatosti i apatiji u gradu“. Njihove akcije nikada ne prođu nezapaženo, a bilo je tu polaganja venca na panj, takmičenja u preskakanju bankine, farbanja Tvrđave u roze, te sađenje cveća, pecanje i proslava rođendana udarnim rupama.

Na Margeru su farbali betonske kugle, “kitili” otpadom jelku u centru Niša kako bi skrenuli pažnju na loše okićen grad i roštiljali mesom „dimljenim“ na zagađenom vazduhu.

Građani moraju da budu aktivniji, poručuje ova grupa, da uvide svoju moć i da shvate da, ukoliko oni ne ukažu na to što im smeta, drugi im neće rešavati probleme.

 

Instagram Urbana Gerila Niš

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.