Najlepši deo Vlasotinca su ljudi

Napravićemo jednu posebnu projekciju za Vlasotince, pre nego film krene u distribuciju. To će biti samo još u Leskovcu i time ćemo reći jedno veliko hvala vama i čitavom Vlasotincu – rekao je autor projekta i producent filma „Bilo jednom u Srbiji“ Zvonimir Šimunec, zahvaljujući predsedniku opštine Bratislavu Petroviću na saradnji u prethodnih 10-ak dana.

Toliko je, naime, ekipa ovog filma boravila u varoši na Vlasini, snimajući scene u kući koja u filmu pripada glavnoj junakinji Zorki.

Ne znam da li ste imali prilike da upoznate malo bolje naše mesto, ali verujem da ste prošetali bar ovim delom pored reke, koji je je ujedno i najlepši deo Vlasotinca. Nama ostaje da u svojoj istoriji zabeležimo da su se ovde, u Vlasotincu, snimali kadrovi još jednog filma i serije – posle „Vrućeg vetra“ i“ Avantura Borivoja Šurdilovića“. I nadam se da će tema nekog narednog vašeg projekta biti i priča o Vladi Iliću, Vlasotinčaninu, gradonačelniku Beograda u periodu između dva svetska rata, koji je ostavio ogroman trag u prestonici – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

On je priredio koktel za članove filmske ekipe koja je sinoć imala „noćno snimanje“ u Vlasotincu, do jutarnjih sati danas.

U vili Tasić su nam smešteni glavni glumci, dakle u Vlasotincu su i kažu da nikad nisu tako dobro spavali. To su mi rekli i Boba i Viktor Savić, oboje su oduševljeni. Ja sam i ranije rekao da ne odvajam Leskovac i Vlasotince, taj južnjački duh koji je iznedrio nešto potpuno netipično, a znam jer dugo živim u inostranstvu – ovo je jedini deo sveta gde se kaže: „Ne jedi najbolje, to je za gosti“. Imam utisak da ste najbolje sačuvali za nas i u to ime mnogo vam hvala – dodao je Šimunec.

Izvršni producent Miroslav Mogorović rekao je da će se ekipa vratiti na pola dana u Vlasotince, da dosnimi neke kadrove.

Najlepši deoVlasotinca su ljudi i takvo je osećanje cele ekipe. Jedna je stvar formalna dobrodošlica, a druga da se osećaš kao kod kuće. Mi smo se ovde osećali kao kod kuće, čak smo malo i izvoljevali, kao kod kuće. Nadam se da vas nismo iznervirali i stvarno smo veoma zahvalni – nije krio oduševljenje Mogorović.

Predsednik Petrović poklonio je autoru projekta „Bilo jednom u Srbiji“ umetničku sliku na kojoj je stari mlin, po mnogima najlepša zgrada u Vlasotincu.

Takođe pročitajte

Vlasotinački Sportski savez najbolji u Srbiji

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.