četvrtak , 7 jula 2022
Projekat uređenja parka

Studenti GAF-a takmiče se u poznavanju BIM tehnologija

Studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, od četvrtka 19. maja do subote 21. maja, učestvuju na ALLPLAN STUDENT COMPETITION 2022, prvoj fazi takmičenja u poznavanju BIM tehnologija i rada u ALLPLAN softveru.Za izradu zadatog projekta tročlani timovi studenata imaju 48 sati, a prezentacija radova i proglašenje pobednika održaće se u subotu, 21. maja u 13č, u Svečanoj sali Građevinsko-arhitektonskog fakulteta. Najbolje plasirani timovi sa odseka građevinarstva i arhitekture, u julu 2022. godine, takmičiće se u Podgorici, u okviru druge faze takmičenja.
Allplan Student Competition 2022 organizuje se u svim zemljama bivše Jugoslavije, a učesnici dolaze sa 30 građevinskih i arhitektonskih fakulteta, iz 21 grada i 6 država. Studenti građevinarstva takmiče se već drugi put, dok je za studente arhitekture takmičenje prvi put organizovano.
Naš fakultet prati razvoj savremenih tehnologija i njihovu primenu u arhitekturi i građevinarstvu, a naši studenti kroz nastavu, ali i lično angažovanje, usvajaju znanje iz ovih oblasti i pripremaju se da nakon završenog fakulteta budu najefikasniji u radu i najbolji inženjeri na tržištu“, izjavio je prof. dr Marko Nikolić, prodekan za nastavu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu.
Organizatori takmičenja su Baldini Studio i Baldini Studio International, uz podršku internacionalnih i domaćih građevinskih kompanija, u saradnji sa fakultetima regiona.
Dodatne informacija: Informaciono modeliranje objekata (BIM) je skup alata i tehnologija koje se koriste za generisanje i upravljanje digitalnim prikazom objekta na osnovu informacija iz svih projektantskih disciplina, a koje se skladište u jednom jedinom dokumentu. Zahvaljujući tome, na projektu može da radi istovremeno više korisnika, dodajući i menjajući informacije o materijalima, konstrukciji, energetskim karakteristikama, instalacijama itd. U oblasti građevinarstva, informaciono modeliranje objekata predstavlja ne samo novu dgitalnu tehnologiju, već stratešku i sveobuhvatnu metologiju za efikasnije upravljanje građevinskim i infrastrukturnim projektima uz znatno manje troškove.

Takođe pročitajte

Likovna kolonija u Vizitorskom centru “Teodora” kod Caričinog grada

Sedmodnevna Likovna kolonija u organizaciji Doma kulture”Radan”,a pod pokroviteljstvom opštine Lebane počela je 1.jula i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.