Privredna komora Leskovac – nastavlja se širenje saradnje sa Kavalom

Klub 4X4 Justinijana Prima u saradnji sa Privrednom komorom Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug organizovao je odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom OPEN BALKAN.

U misiji su učestvovala 26 privrednika sa juga Srbije, predsednici opština Bela Palanka,Trgovište, Mali Zvornik, Lebane i gradonačelnik Leskovca koji su sa desetak vozila nastavili širenje saradnje sa zemljama Balkana u kulturnom, ekonomskom i prijateljskom smislu. Delegaciju na čelu sa direktorom PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednikom Kluba Goranom Jovićem primili su predsednik institucije DIMOFELIJE u čijoj je nadležnosti turizam, sport, kultura, nepokretna imovina, razvoj grada i razvoj banja Panajotis Agelidis kao i direktor i veliki prijatelj Srbije  Aleksandros Vretos veliki prijatelj Srbije i organizator mnogih humanitarnih akcija u vreme bombardovanja SRJ, inače bivšeg studenta fakulteta poljoprivrede u Beogradu, kao i Korina Ganiti zadužena za turizam regije.

„Razgovaralo se o nastavku saradnje sa Kavalom koja traje već 14 godina sa PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga koliko su nastupi pod našom RPK za celu Srbiju na Međunarodnom sajmu EXPO KAVALA. Ostvareno je mnogo poslovnih kontakata do sada a RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa Privrednom komorom Kavale 2008. svake godine imaju besplatan štand za izlagače iz Srbije. Predloženo je da ekipa novinara i vlasnika elektronskih medija iz Kavale poseti jug Srbije i na taj način približi Srbiju još više Grčkoj a posebno ovom regionu. Isto je to predloženo da i naši mediji posete ovaj kraj u organizaciji PKS RPK Leskovac. Delegaciju je primio i Predsednik privredne komore Kavale gospodin Markos Dempas inače dobitnik plakete PKS i predsednika Marka Čadeža 2019. godine za doprinos saradnje privrednika Srbije i Grčke. Sastanku je prisustviao i gospodin Lefteris Kukutinis savetnik za preduzetništvo i vlasnik desetak firmi inace bivši srpski student, prenosi nam Jović i dodaje da je  pokrenuta je i inicijativa za održavanjem jednog skupa u PKS u Beogradu svih bivših grčkih studenata koji su sada privrednici, političari i ljudi iz javnog života kako bi i na taj način obnovili stare veze i ojačali ekonomsku saradnju.

„Kavala ima dva aerodroma, dve luke i preko 100 000 stanovnika i jedan od najvećih gradova Grčke a za Srbiju može biti zanimljiva velika luka za kontejnerski transport robe jer je infrastrukturalno dobro povezana sa Solunom, Bugarskom i Turskom, naglašava Jović.

Delegaciju je primila u Generalnom Konzulatu u Solunu Konzul Jasmina Milačić sa saradnicima i u jako prijatnoj atmosferi u prostorijama Generalnog Konzulata pozdravila goste iz Srbije i ponudila pomoć u saradnji sa grčkim privrednicima.Direktor PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović je u ime PKS pozvao konzulku Milačić da početkom oktobra ove godine sa našim privrednicima iz Srbije prisustvuje otvaranju Medjunarodnog sajma KAVALA EXPO što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Takođe pročitajte

KONSTRAKTA i ZEMLJA GRUVA na Nišvillu!

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.