četvrtak , 7 jula 2022

Privredna komora Leskovac – nastavlja se širenje saradnje sa Kavalom

Klub 4X4 Justinijana Prima u saradnji sa Privrednom komorom Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug organizovao je odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom OPEN BALKAN.

U misiji su učestvovala 26 privrednika sa juga Srbije, predsednici opština Bela Palanka,Trgovište, Mali Zvornik, Lebane i gradonačelnik Leskovca koji su sa desetak vozila nastavili širenje saradnje sa zemljama Balkana u kulturnom, ekonomskom i prijateljskom smislu. Delegaciju na čelu sa direktorom PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednikom Kluba Goranom Jovićem primili su predsednik institucije DIMOFELIJE u čijoj je nadležnosti turizam, sport, kultura, nepokretna imovina, razvoj grada i razvoj banja Panajotis Agelidis kao i direktor i veliki prijatelj Srbije  Aleksandros Vretos veliki prijatelj Srbije i organizator mnogih humanitarnih akcija u vreme bombardovanja SRJ, inače bivšeg studenta fakulteta poljoprivrede u Beogradu, kao i Korina Ganiti zadužena za turizam regije.

“Razgovaralo se o nastavku saradnje sa Kavalom koja traje već 14 godina sa PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga koliko su nastupi pod našom RPK za celu Srbiju na Međunarodnom sajmu EXPO KAVALA. Ostvareno je mnogo poslovnih kontakata do sada a RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa Privrednom komorom Kavale 2008. svake godine imaju besplatan štand za izlagače iz Srbije. Predloženo je da ekipa novinara i vlasnika elektronskih medija iz Kavale poseti jug Srbije i na taj način približi Srbiju još više Grčkoj a posebno ovom regionu. Isto je to predloženo da i naši mediji posete ovaj kraj u organizaciji PKS RPK Leskovac. Delegaciju je primio i Predsednik privredne komore Kavale gospodin Markos Dempas inače dobitnik plakete PKS i predsednika Marka Čadeža 2019. godine za doprinos saradnje privrednika Srbije i Grčke. Sastanku je prisustviao i gospodin Lefteris Kukutinis savetnik za preduzetništvo i vlasnik desetak firmi inace bivši srpski student, prenosi nam Jović i dodaje da je  pokrenuta je i inicijativa za održavanjem jednog skupa u PKS u Beogradu svih bivših grčkih studenata koji su sada privrednici, političari i ljudi iz javnog života kako bi i na taj način obnovili stare veze i ojačali ekonomsku saradnju.

“Kavala ima dva aerodroma, dve luke i preko 100 000 stanovnika i jedan od najvećih gradova Grčke a za Srbiju može biti zanimljiva velika luka za kontejnerski transport robe jer je infrastrukturalno dobro povezana sa Solunom, Bugarskom i Turskom, naglašava Jović.

Delegaciju je primila u Generalnom Konzulatu u Solunu Konzul Jasmina Milačić sa saradnicima i u jako prijatnoj atmosferi u prostorijama Generalnog Konzulata pozdravila goste iz Srbije i ponudila pomoć u saradnji sa grčkim privrednicima.Direktor PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović je u ime PKS pozvao konzulku Milačić da početkom oktobra ove godine sa našim privrednicima iz Srbije prisustvuje otvaranju Medjunarodnog sajma KAVALA EXPO što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Takođe pročitajte

Prvi festival jagodastog voća u Beogradu

Prvi Belgrade Berry festival posvećen jagodastom voću biće održan u subotu, 2. jula na Sava Promenadi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.