utorak , 7 februara 2023
Rastko Belić Šetnja šumom

„Šetnja šumom“ Rastka Belića najbolja na konkursu „OBJEKTIVno VRANJE 2“

Fotografija Rastka Belića „Šetnja šumom“ proglašena je za najbolju po odluci žirija na drugom po redu foto konkursu Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost „OBJEKTIVno VRANJE 2“.

Tročlani žiri u sastavu Anita Janković, Dragan Dejanović i Aleksandar Jocić, nije imao dilemu da se upravo ova fotografija najviše istakla od svih pristiglih na konkursu. Žiri je bio jednoglasan i kada je u pitanju drugoplasirana fotografija autora Novice Cvetkovića.

Obrazlažući odluku žirija, predsednica Anita Janković istakla je da je fotografija pod nazivom „Šetnja šumom“ Rastka Belića kao portret bez lica i prepuna je misterije te deluje kao krišom ulovljeni trenutak u vremenu.

Tehnička preciznost i kompozicija doprinose ukupnom utisku, kaže Janković.

Drugo mesto fotografija pod nazivom Antići Drenovac privukla je pažnju žirija zbog tematike kojom se bavi.

Foto: Novica Cvetković

Portret deteta u oronulom enterijeru sa suncem koje obasjava deo kadra reflektuje u vrlo dokumentarističkom maniru dimenziju naše stvarnosti koju često ignorišemo, pojašnjava Janković.

Foto: Slađana Tasić

Treću nagradu o kojoj je odlučivala interent zajednica glasanjem odnela je Slađana Tasić čija fotografija je na društvenim mrežama osvojila preko 200 glasova (lajka).

Takmičari su odgovarali na temu konkursa „Tako blizu a tako lepo“. Podsećamo da je na konkurs za najbolju fotografiju ove godine pristiglo 48 fotografija 14 autora. Reč je o fotografijama koje su ušle u izbor nakon obavljene selekcije o ispunjenosti uslova konkursa.

Stručni žiri takođe je napravio i selekciju fotografija, koje će nakon tehničkog opremanja i uramljivanja biti predstavljene na izložbi 7. septembra a nakon toga poklonjene legatu grada Vranja.

U nastavku možete pogledati fotografije koje su prošle izložbenu selekciju.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Izvor: VOM

Takođe pročitajte

Highlander okuplja rekordan broj učesnika na Staroj Planini

Od 17. do 21. juna ljubitelje planinarenja kao i rekreativce očekuje, sada već tradicionalni jedinstveni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.