petak , 27 januara 2023

Saradnja Vlasotinca i Velesa na dobrom putu

U okviru saradnje Srednje stručne opštinske škole „Kole Nedelkovski“ iz Velesa u Makedoniji i Tehničke škole u Vlasotincu, predsednik opštine Bratislav Petrović primio je danas predstavnike dveju škola koje su potpisale i memorandum o saradnji.
Petrović je govorio o zajedničkim naporima Tehničke škole, lokalne samouprave i Vlade Srbije na uspostavljanju dualnog modela obrazovanja, koji je omogućio školovanje kadrova u skladu sa potrebama privrede i njihovo zapošljavanje.
“Kontinuirani napredak doveo je do toga da će Tehnička škola u Vlasotincu, uz pomoć Vlade Srbije, postati jedan od tri ili četiri trening centra za dualno obrazovanje u Srbiji. Lokalna samouprava podržaće ovu ideju izgradnjom kapaciteta u vidu doma učenika, koji je planiran u prostorijama nekadašnje đačke kuhinje – izložio je planove predsednik vlasotinačke opštine.
Sagovornici su razmenili iskustva i dogovorili stvaranje uslova za ostvarivanje saradnje između opštine Veles i Vlasotinca, kao i njihovog bratimljenja u narednom periodu.

Takođe pročitajte

Obnova Zadružnog doma u Gornjem Matejevcu u poslednji čas

“Zahvaljujući finansijskoj stabilnosti uspeli smo da Zadružni dom u Gornjem Matejevcu otkupimo i sada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.