Sajam mentalnog zdravlja u Nišu

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra u Nišu organizuje 6. Sajam mentalnog zdravlja pod sloganom “raSTRESi se”.

Ovogodišnji Sajam mentalnog zdravlja je posvećen informisanju o različitim aspektima stresa. Kako je stres danas prisutan u različitim sferama života, važno je znati da ne možemo uvek uticati na pojavu stresnih situacija, ali ih donekle možemo kontrolisati.
Sajam će se održati na Svetski dan mentalnog zdravlja, 10. oktobra u periodu od 17-20h, u Oficirskom domu u Nišu.

Posetioci Sajma će moći da se informišu kako se ponašati kada smo izloženi stresu, na koji način se stres može ispoljiti kao i naše viđenje događaja pod uticajem stresa, a naravno i kako ga prevazići ali i blagovremeno izvršiti prevenciju. Ulaz na sajam je besplatan.

Gosti 6. Sajma mentalnog zdravlja su:
Radost života, Centar Novi List, Psihosfera, Alphatone, plesna škola Duende-Dance i Natasha Nikolic Chandra Yoga, sociolog, učitelj joge i meditacije.

U nastavku nedelje mentalnog zdravlja, biće održane i dve radionice.

U petak, 12. oktobra, 18-20h održaće se radionica pod nazivom „Stres i vreme“ na kojoj će se učesnici upoznati sa konceptom struktuiranja vremena i na koji način to može biti korisno u regulaciji stresa. Radioncu će voditi Marija Mijatović, Transakcioni psihoterapeut pod supervizijom. Radionica će se održati u maloj sali Studentskog kulturnog centra.
Prijava za radionicu je obavezna!
Prijaviti se na mail: [email protected]

U nedelju 14. oktobra, 15:30-17:30h, svi zainteresovani će moći da prisustvuju psihodramskoj radionici, koja će se održati u maloj sali Studentskog kulturnog centra. Vodiće je psihodramski psihoterapeut Jelena Jovanović.
Prijava za radionicu je obavezna!
Prijaviti se na mail: [email protected]

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.