„Rijaliti bajka“ – pobuna dece protiv iskrivljenih vrednosti

Pri Domu kulture u Brestovcu već godinu dana uspešno funkcioniše dramska sekcija, kojom rukovodi Milena Ranđelović, a čine je  učenici osnovne škole ,, Branko Radičević“ iz ovog mesta. 

Svojom predstavom „Rijaliti bajka“ osvojili su treće mesto na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu u kategoriji najbolja minijatura i prvo mesto za najbolju žensku ulogu. Ovo je četvrta autorska predstava koja simbolizuje pobunu dece protiv iskrivljenih vrednosti kojima su okruženi. I prošle godine su na ovom festivalu pobrali nagrade i simpatije publike.
„Deca su predstavu na ovogodišnjem Leskovačkom festivalu zavrsili nedvosmislenom i jasnom porukom: Možda vi mislite da smo mi mali za ovakve tekstove i predstave, ali ako nismo mali da živimo u rialiti stvarnosti koja nas okružuje i koja nam je nametnuta , nismo mali ni da joj se opiremo. Imamo pravo na izbor! Zato biramo kulturu.  Na ovaj način ustanova kulture u Brestovcu, omogučuje najmlađim naraštajima da kvalitetno provode svoje slobodno vreme, uče kroz igru i glumu i stvara novu pravu kulturnu publiku, kaže direktorka.
U toku godine ova sjajna deca izvela su svoju predstavu ,, Sve smo to mi“ kojom su sakupljali sredstva za svoje drugare i njihov odlazak na ekskurziju, pravi mali humanitarci.
Takođe, na Sajmu u oktobru u Brestovcu, imali  svoj humanitarni štand na kome su prodavali domaće kolačiće, a od novca kupili školski pribor za drugove koji nisu imali sve sto im je neophodno za skolu.
Vidovdansku predstavu, predivnu istorijsku pricu, kojom su i deca i publika mogli da nauče puno o Kosovskom boju na  jedan zanimljiv način, ulepšali su Brestovačko leto i skolske priredbe.
Direktorka brestovačkog Doma kulture Ivana Stojković Jović ističe da su veoma ponosni na rad dramske sekcije, njihove predstave i zalaganja, teme koje obrađuju i interesovovanja koje pokazuju za glumu i scensko stavralastvo, uz podršku njihovih roditelja i ucitelja.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.