Foto: Soul time media

Putujuća izložba za ljubitelje tehnologije

Direktno iz svetskih metropola srpske gradove Beograd i Niš posetio je demonstracioni kamion kompanije Huawei u okviru putujuće izložbe pod nazivom „Lighting Up the Future“.

Posetioci izložbe osećali su se kao da zakoračuju u budućnost, jer su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim digitalnim izumima, nastalim primenom 5G mreže.

Fokus ovogodišnje izložbe u 5G kamionu je demonstracija mogućnosti novih tehnologija koje unapređuju svakodnevni život i poslovanje. Neke od najznačajnijih oblasti koje su predstavljene su: potpuna automatizacija, digitalna komunikacija na multi-cloud-u, novo iskustvo i harmonija u zaštiti životne sredine.

This slideshow requires JavaScript.

U okviru Tech4All programa, posetioci su mogli da uživaju u zanimljivim zadacima i interaktivnom gejmingu, uspostave hologramske 3D veze i isprobaju upravljanje bagerom na daljinu. Rotaciona stolica, volan i pedale, VR naočare i 5G mreža koja kreira minimalnu latenciju i besprekorno povezivanje. Posetioci 5G kamiona imali su priliku i da se pridruže multiplayer trkačkoj igri koja im je pružila nesvakidašnje iskustvo.

Da li ste znali? Trenutno postoji 176 komercijalnih 5G mreža širom sveta koje opslužuju više od 500 miliona pretplatnika i da će se taj broj u budućnosti znatno povećati.

Chen Chen, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji, istakao je da se tehnologije predstavljene na ovogodišnjoj izložbi velikom brzinom razvijaju.

„Potpuna povezanost i digitalizacija postaju naša realnost mnogo pre nego što smo to očekivali. Nove tehnologije poput 5G, veštačka inteligencija i računarstvo u cloud-u rapidno se razvijaju. Ove tehnologije postaće temelj održivog ekonomskog razvoja, jer se njima povećava proizvodnja i produktivnost industrija. Cilj izložbe „Lighting Up the Future“ je da se posetioci direktno upoznaju upravo sa ovim inovativnim tehnologijama i izumima kako bi videli kako funkcionišu i razumeli koliki je njihov značaj za dalji razvoj celokupnog društva“, istakao je Chen Chen.

Takođe, svi zainteresovani imali su priliku da isprobaju i 5G edukativnu aplikaciju zasnovanu na cloud-u i proširenoj stvarnosti. Ona omogućava korisnicima da pristupe korisnim, visokokvalitetnim i značajnim edukativnim sadržajima na bilo kom uređaju bez latencije i uz stabilnu brzu mrežu.

U okviru Roadshow-a 2021, kamion je u protekla dva meseca već posetio 12 evropskih zemalja, a nakon Srbije uputiće se u Bugarsku i Grčku.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.