„Put mleka“ karavan obišao Nišlije

Moja Kravica karavan pod nazivom „Put mleka“, koji je od početka juna obilazio gradove širom Srbije, stigao je i do Niša gde je na Trgu kralja Milana nastavljeno obeležavanje Svetskog dana mleka.

Ovim povodom na trgu je izgrađena specijalna postavka farme sa edukativno-zabavnim programom i igricama, poput muže krava, lavirinta od sena, kartona za slikanje i igre memorije.

mleko karavan moja kravicaNajviše su uživali mališani koji su se na ovaj način, kroz igru i zabavu, upoznali sa procesom dobijanja mleka, ali i sa životom na farmi. Prisutni su imali prilikui da nauče kako Moja Kravica mleko putuje od farme do njihovih domova, a svi koji su učestvovali u igrama dobili su diplome za ostvaren uspeh u poznavanju puta mleka, kao i poklone, uz koje će im uspomene na ovu avanturu zauvek ostati u sećanju.

„Kroz višedecenijsku tradiciju Moja Kravica mleko pomaže generacijama da odrastu i stasaju u zdrave i prave ljude. Zbog toga smo mi iz kompanije Imlek organizovali ovu manifestaciju kako bismo zabavili, ali i edukovali mališane, jer njihov osmeh i zdrava budućnost treba svima da nam budu cilj. U Moja Kravica mleku sačuvani su svi hranljivi sastojci, idealno je za zdravu ishranu i odrastanje svakog deteta“, izjavila je Marija Malović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.