Hiljadu mladih na Vlasinskom jezeru

Na inicijativunekoliko desetina omladinskih i studentskih organizacija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja organizuje se do sada najveći forum u prirodnom okruženju „Vlasina 2016“. Oko 1000 mladih iz Srbije, Republike Srpske, Rusije, regiona i nekoliko evropskih zemalja imaće priliku da razmenjuju svoja iskustva, ideje i projekte iz oblasti razvoja omladinske politike od 24. do 31 jula.
forum mladi vlasinsko jezero„Forum Vlasina ima pre svega edukativni cilj, a potom i društveni. Kao edukativni cilj reč je o motivaciji mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice, podsticanje preduzetničkog duha, kreativnosti kao i upotrebu praktičnih veština u svakodnevnom životu i radu. Pored toga, izuzetno je važna međusobna komunikacija učesnika i njihova mogućnost snalaženja u grupnim aktivnostima. Socijalizacija je veoma bitan društveni činilac i za njihove dalje poslovne uspehe i saradnju, mladi ambiciozni ljudi će imati priliku da na ovom Forumu budu u direktnom kontaktu sa priznatim i poznatim stručnjacima iz Srbije i regiona, navodi Jovana Krstić, koordinator ovog događaja i dodaje da je Forum je osmišljen kao obrazovni kamp koji je tematski podeljen po modulima.

„Učesnici pohađaju različita predavanja i interaktivne radionice, kao što su znanja u oblasti medija, inovacija, lokalnog aktivizma, preduzentništva, upravljanja projektima, finansija, umetnosti, sporta, kao i iz ekologije i održivog razvoja.
Događaj se realizuje na Vlasinskom jezeru u periodu od 24. do 31. jula. Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona naše kancelarije 011/4118477 ili videti na FB stranici https://www.facebook.com/omladinskiforumvlasina/?fref=ts. Prijave su otvorene na sajtu www.forumvlasina.rsnajkasinije do 20 jula. 2016. godine.

Takođe pročitajte

Još jedan uspeh niške Kardiohirurgije – operisan pacijent koji je doživeo masivan ishemijski šlog

Sa Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš danas je na kućno lečenje otpuštena pacijentkinja koja je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.