Hiljadu mladih na Vlasinskom jezeru

Na inicijativunekoliko desetina omladinskih i studentskih organizacija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja organizuje se do sada najveći forum u prirodnom okruženju “Vlasina 2016”. Oko 1000 mladih iz Srbije, Republike Srpske, Rusije, regiona i nekoliko evropskih zemalja imaće priliku da razmenjuju svoja iskustva, ideje i projekte iz oblasti razvoja omladinske politike od 24. do 31 jula.
forum mladi vlasinsko jezero“Forum Vlasina ima pre svega edukativni cilj, a potom i društveni. Kao edukativni cilj reč je o motivaciji mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice, podsticanje preduzetničkog duha, kreativnosti kao i upotrebu praktičnih veština u svakodnevnom životu i radu. Pored toga, izuzetno je važna međusobna komunikacija učesnika i njihova mogućnost snalaženja u grupnim aktivnostima. Socijalizacija je veoma bitan društveni činilac i za njihove dalje poslovne uspehe i saradnju, mladi ambiciozni ljudi će imati priliku da na ovom Forumu budu u direktnom kontaktu sa priznatim i poznatim stručnjacima iz Srbije i regiona, navodi Jovana Krstić, koordinator ovog događaja i dodaje da je Forum je osmišljen kao obrazovni kamp koji je tematski podeljen po modulima.

“Učesnici pohađaju različita predavanja i interaktivne radionice, kao što su znanja u oblasti medija, inovacija, lokalnog aktivizma, preduzentništva, upravljanja projektima, finansija, umetnosti, sporta, kao i iz ekologije i održivog razvoja.
Događaj se realizuje na Vlasinskom jezeru u periodu od 24. do 31. jula. Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona naše kancelarije 011/4118477 ili videti na FB stranici https://www.facebook.com/omladinskiforumvlasina/?fref=ts. Prijave su otvorene na sajtu www.forumvlasina.rsnajkasinije do 20 jula. 2016. godine.

Takođe pročitajte

Sara Kuburić predstavila svoj prvenac „NA MENI JE“ srpskoj publici

Psihoterapeutkinja Sara Kuburić, poznatija na društvenim mrežama kao @millennial.therapist, gde je prati više od 1,6 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.