nedelja , 5 decembra 2021

Prvi planinarski kamp za decu u selu Strelac Babušnica

Proteklog vikenda u Lužnici uspešno je održan kamp za decu i roditelje u prirodi u organizaciji Srpske skajraning asocijacije uz pomoć opštine Babušnica.

Blizu tridesetoro dece sa svojim roditeljima iz sedam gradova Srbije učestvovalo je u sportsko-edukativnom programu.
Po rečima učesnika, učesnici su bili oduševljeni netaknutom prirodom, planinama i gostoprimstvom domaćina kao i činjenicom da su šume Babušničkog kraja pune potoka, vidikovaca, divljeg voća i lekovitog bilja.

This slideshow requires JavaScript.

Baza je bila osnovna škola “Dobrinka Bogdanović”, a deo učesnika je spavao u šatorima uz logorsku vatru. Po planu i program realizovane su sve aktivnosti, tehnički (vertikalni) prolaz kroz kanjon “Skokovi”, orjentiring, trka za blagom, radionica farbanja glinenih predmeta, prepoznavanje lekovitog bilja, pečuraka, divljeg voća, planinarenje, prelazak reke, obilazak stare trase voza u Zvonačkoj banji i druženje sa decom iz lokala.

Zahtevan raspored ali to nije sprečilo decu da savladaju sve veštine i prepreke zajedno sa roditeljima. Lepo vreme doprinelo je da sve bude kako treba.

Predsednica opštine Ivana Stojičić obišla je kamp, pozdravila učesnike i poželela uspešne aktivnosti kao i želju da selo Strelac ugosti što više kampova ovog tipa. Organizovan je zajednički ručak uz dogovor da će organizator i domaćin uraditi sve da ovaj kamp postane tradicija u Lužnici.

Takođe pročitajte

“Sećanje vode” u niškom Narodnom pozorištu

Predstava “Sećanje vode” Narodnog pozorišta Leskovac večeras će biti odigrana pred niškom publikom u 20 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.