Promocija „Uzimanje želje“ u Dnevnoj sobi

Istinite životne priče književnice Vesne Paunović Đukić koje je autorka na pažljiv način pretočila kroz književno pero u roman „Uzimanje želje“ biće ispričane niškoj čitalačkoj publici u sredu 6. marta od 20 sati u kafeu Dnevna soba.

Roman „Uzimanje želje“ je istinito štivo koje razbuktava emocije. Sopstvenu životnu nisku nanizala je u potresnim ispovednim , ali i univerzalnim priča o životu na Kosmetu, bajkovitom detinjstvu u podnožju ćudljive planine Prokletija, ratnim dejstvima, izbegličkom životu „na svojoj tuđini“ kao i rađanju, umiranju i svemu što njen poluvekovni život nosi. Autorka kaže da je vom knjigom uzela želju rodnom kraju, kolevci I pragu.
Vesna Paunović Đukić , sa svojom porodicom, živi i radi u Kuršumiliji. Član je udruženja književnika Srbije i dobitnica nagrade Rade Drainac za knjigu godine u Toplici. Objavila je tri zbirke pesama, zbirke ljubavne poezije ,,Divlja trešnja,, ,Azbuka čula ,, i ,,Ramondu,, – koju je posvetila herojima iz stogodišnjih ratova u Srbiji.
Na niškoj promoc iji u sredu 6. marta učestvovaće recenzent knjige dr Mirjana Bojanić Ćirković, profesorka na katedri za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i sama autorka gospođa Vesna Paunović Đukić.
Ulaz na dešavanje je besplatan, a publiku očekuje i muzički gost iznenađenja.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.