Znanjem do Minhena

Udruženje studenata elektronike Evrope – Lokalni komitet Niš (ISTEК LК Niš) je neprofitna, apolitička organizacija studenata elektrotehnike i računarstva u Nišu koja postoji kao deo mreže elektrotehničkih fakulteta iz preko 50 gradova Evrope.

Ove godine prvi put realizujemo projekat pod nazivom EESTech Challenge, koji će se održati od 15. do 17. marta 2019. godine.

Ovogodišnja tema takmičenja je Internet of Things. To je sistem koji povezuje milione predmeta iz našeg svakodnevnog života (ulično osvetljenje, parking servis, uličnu signalizaciju, bolničku opremu, kućne aparate itd.), koji su opremljeni senzorima, procesorima i uređajima za komunikaciju, sve sa ciljem da preko Interneta razmenjuju važne podatke i da prema tome odreaguju na najoptimalniji način.
Lokalna runda koja se održava u Nišu je jedna od dvadeset i jedne runde održanih širom Evrope,a pobednici ovih lokalnih rundi će se sastati u maju, na finalnoj rundi u Minhenu.
Takmičiće se timovi od po tri člana, a mogućnost prijave imaju studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i studenti Visoke tehničke škole u Nišu.  Pored takmičarskog, postoji i edukativni deo, tokom koga će stručni predavači obrađivati razne teme vezane za Internet of Things, gde su svi dobrodošli!

S obzirom da je ovo odlična prilika za sticanje novih znanja i iskustava vezanih za ovu oblast rada, pozivamo studente da se prijave i pobedom obezbede put na finalnu rundu u Minhenu.

Takođe pročitajte

Vrtić “Maslačak” u Nišu u novom ruhu – donacija MK Group i AIK banke

Vrtić „Maslačak”, u okviru Predškolske ustanove Pčelica u Nišu, svečano je obeležio završetak radova koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.