Predaja nije opcija

„Predaja nije opcija“ sigurno je rečenica kojom se naša današnja sagovornica vodila kada joj je nemili događaj promenio život pa i samu budućnost.

Nevena Mitić (44) je rođena i odrasla je u Nišu, na prvi pogled jedan normalan život mlade devojke bio je iz korena promenjen kada sa samo 21 godinu biva prislino odvedena u Holandiju u belo roblje. Međutim ova priča iako vam zvuči zastrašujuće, govori zapravo o jednoj pobedi, pobedi protiv zla, nečovečnosti ali i pobedi nad samim sobom.

Ja nisam žrtva, ja biram da ne budem i danas sam mogu slobodno reći nikad srećnija.“ – kaže Nevena na samom početku našeg razgovora.

This slideshow requires JavaScript.

Moralo je da prođe čak 20 godina kako bi Nevena svoju priču mogla da ispriča i podeli sa ljudima. Želim da ljude ovo inspiriše, da loše stvari koje nas zadese u životu ponekad ne kontrolišemo, ali jednostavno moramo iz svakog iskustva bilo ono loše ili dobro izvući ono što će pokrenuti borbenost, volju i želju.

Danas Nevena radi u prestižnom hotelu u Riu de Žaneiru, već 14 godina se bavi jogom i reikijem, a u planu je i snimanje filma po njenoj istinitoj životnoj priči.

Trejler filma postoji, radila sam performanse u sklopu pozorišta gde sam ja kao glavni akter različitim stilovima prikazivala i pokušala da prenesem sve emocije kojima sam bila preplavljena tokom samih događaja u Holandiji. Sledeća stavka bi bila da pronađemo ljude koji bi zajedno sa mnom krenuli na kompletno snimanje filma, biće to jedna neverovatna potresna priča ali sa srećnim krajem. Život jednostavno pruža druge šanse, ubeđena sam.

Pored joge i reikija, Nevena uživa u bavljenju različitim vrstama plesa, i to joj je kako ona kaže prava anti stres terapija.

Nisam ni sanjala da ću jednog dana živeti u Brazilu, imala sam nekih snova u mladosti da će to biti zasigurno neki topliji kraj ali ni slutila nisam da će to biti baš tamo. Energija, klima i ljudi su zasigrno među najzaslužnijima za ovu sreću i mir koji osećam danas.“

Želje se ostvaruju, kako kaže naša sagovornica i ističe da to nikada ne smemo zaboraviti, u kojoj god situaciji bili u životu.

Od nemilih događaja iz prošlosti jedino što sam ponela su lekcije i saznanje da nikad ne znamo koliko smo zapravo jaki dok nas ne zadesi nešto što nas zauvek promeni. Oprostila sam svim ljudima koji su mi učinilo bilo šta nažao i samo tako sa iskrenom radošću i čistog srca sam mogla da  krenem dalje.

Iako je Brazil bio moj lek, danas se osećam spremnom da se zajedno sa svojom ćerkom Marijanom koja ima 19 godina i kojoj stalno pričam o gradu meraklija i ljudima u njemu, vratim u svoj dom, Niš.“

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.