petak , 27 januara 2023

Predavanje o psihoaktivnim supstancama

Predavanje o psihoaktivnim supstancama u organizaciji Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku GO Medijana i Doma zdravlja u Nišu održano je u Trgovinskoj školi.

Još jedna akcija Gradske opštine Medijana čiji je cilj podizanje svesti kod mladih o zdravom životu i pravilnom ponašanju.

Ovog puta učenici Trgovinske škole u Nišu imali su priliku da nešto više saznaju o psihoaktivnim supstancama i njihovom uticaju na mlade. Predavanje je organizovano u saradnji Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku Gradske opštine Medijana i stručnjacima Savetovališta za mlade, Doma zdravlja u Nišu.

Tokom predavanja učenici su aktivno učestvovali u razgovoru na temu marihuane, ekstazija i drugih psihoaktivnih supstanci. Akcenat je stavljen na reakaciju tela, to jest posledice koje ove suspstance izazivaju kod konzumenata. Đacima je detaljno opisan i put dolaska do novca mladih zavisnika nezakonitim radnjama, poput krađe i iznude.

Učenicima je preporučen film „Rekvijem za snove“, dati saveti o zdravoj ishrani, ukazano na štetnost prekomerne upotrebe kompjutera i mobilnih telefona.Ovo je bila prilika i da učenici saznaju koji je zadatak Komisije za mlade u najvećoj niškoj opštini i kako njen rad može biti od koristi mladim generacijama.

Takođe pročitajte

Licitacija za dres fudbalera Nikole Stevanovića

Nova je godina, a Lokalna fondacija Niš (LFN) nastavlja sa starim navikama i dobro poznatim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.