ponedeljak , septembar 23 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Poznati američki pantomimičar Bil Bauers na P(h)antomfestu u Vranju

Poznati američki pantomimičar Bil Bauers na P(h)antomfestu u Vranju

Na predstojećem šestom Međunarodnom festivalu pantomime, P(h)antomfestu koji će se održati u Vranju, nastupiće po prvi put američka pantomimičarska zvezda Bil Bauers.

Festival će se održati u Vranju, 22. i 23. septembra u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje. Čuveni pantomimičar će 23. septembra od 20 časova u Domu vojske izvesti predstavu „Više od reči“ za koju je čuveni The New York Times napisao: „Fascinantno. Dirljivo. ‘Više od reči’ očaraće vaše oči i uši“.
„Više od reči“ nam daje portret malog američkog grada filtriran kroz lična iskustva Bila Bauresa. Ova zabavna i inspirativna predstava sa autobiografskim elementima publiku će naterati i na smeh i na plač, i to često u isto vreme. „Više od reči“ odvešće publiku zvucima i tišinom na smešno i potresno putovanje koje će dugo pamtiti.

Bil Bauers definitivno je jedan od najcenjenijih pantomimičara danas u svetu, a njegovi elokventni pokreti nam otkrivaju najdublje istine o ljudima. Iako je izgradio svoj sopstveni stil, često ga upoređuju sa Čarlijem Čaplinom i Basterom Kitonom. Bio je student čuvenog Marsela Marsoa, nastupao je i svoje znanje prenosio širom Amerike, Evrope i Azije. Igrao je na Brodveju u Diznijevom „Kralju lavova“ (Zazu) i mjuziklu „The Scarlet Pimpernel“ (lik Leggett), a njegova autobiografska predstava „It Goes Without Saying“ je bila rasprodata i sa velikim uspehom je igrana na of-Brodveju u pozorištu Rattlestick Playwrights Theater. Bil Baures je rođen u gradu Missoula u američkoj državi Montana, a već neko vreme njegova stalna adresa je u Njujorku.

Bil Bauers održaće dan ranije, u petak 22. septembra od 13 časova, u Američkom kutku pri Narodnoj biblioteci u Vranju prezentaciju sa elementima diskusije pod nazivom „Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom“.

Izvor: phantomfest.rs

Foto: phantomfest.rs

Takođe pročitajte

Književna kolonija Sićevo – Program

Književna kolonija “Sićevo” otvorena je juče, a mi vam donosimo program koji je predviđen za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.