Evropski književni laureat u EU info kutku

EU info kutak Niš organizuje u četvrtak, 14. septembra od 17 sati druženje uz kafu sa Darkom Tuševljakovićem, dobitnikom Evropske nagrade za književnost za 2017. godinu.

Tuševljaković od 2002. objavljuje u književnim časopisima i zbirkama u Srbiji i drugim zemljama regiona. Dobitnik je nagrade Lazar Komarčić, bio je u najužim krugovima za neke od najvažnijih književnih nagrada u Srbiji, a roman „Jaz“ je 2016. ušao u najuži krug za NIN-ovu nagradu, najprestižniju književnu nagradu u Srbiji.

Nagradu, koja se dodeljuje uz podršku Evropske komisije, dobio je za roman “Jaz” u izdanju Arhipelaga.

Evropska nagrada za književnost je priznanje koje prepoznaje mlade i perspektivne literarne talente iz cele Evrope i ističe bogatstvo savremene evropske književnosti dok istovremeno u fokus pažnje stavlja jedinstveno kulturno i lingvističko nasleđe evropskog kontinenta.

Evropski književni laureat će sa prisutnima podeliti svoje iskustvo i značaj koje nagrada ima za njega, dalje planove ali i učestvovanje u predstojećoj književnoj koloniji u Sićevu.

Prisustvo događaju je besplatno, ali ga je, iz organizacionih razloga, neophodno prijaviti do srede, 13. septembra do 19 sati na mejl [email protected] ili telefonom na broj 018/254-461.

Ovaj događaj EU info kutak Niš organizuje u partnerstvu sa Niškim kulturnim centrom.

Foto: https://www.facebook.com/darko.tusevljakovic

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.