Jesenji detoks vikend

Kada ste poslednji put zastali, odvojili vreme samo za sebe i osetili pravi balans duha i tela?

Hajde da zajedno uživamo u jeseni, obnovimo energiju i provedemo vikend u prirodi uživajući u jogi, šetnji, zdravoj hrani, druženju i wellness-u!

Lokacija
Za naš prolećni vikend ritrit izabrali smo jedno od najlepših mesta u Vojvodini – ekskluzivno imanje JandaLa blizu Krčedina.

Imanje JandaLa se nalazi na obali Dunava, na jugoistočnim obroncima Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po specifičnim vazdušnim strujama i mešanju vazduha što ovde pravi ugodnu klimu. Zbog neprestanog mešanja sedam različitih vetrova koje nazivaju ruža vetrova, okolina je karakteristična po izvanredno čistom vazduhu.

Za potpuni užitak na imanju na raspolaganju je wellness kutak koga čine sauna sa zastakljenim prostorom za odmor, bajkoviti spoljašnji tuš i hot tub. Sauna je izgrađena u stogodišnjem ambaru i zagreva se sa peći na drva, dakle sa prirodnom vatrom, što daje ritualu saune poseban osećaj. Ispred saune se nalazi veliki drveni đakuzi (hot tub) i peć za zagrevanje vode na drva.

Preko puta je jedno od najvećih ostrva na Dunavu, Krčedinska ada, sa brojnim rukavcima, močvarama, bujnim biljnim i životinjskim svetom.

Aktivnosti

Tokom vikenda vas čekaju tri časa joge, treking na Fruškoj gori, mini-radionica zdrave hrane, poseta Krčedinskoj Adi  (fakultativno u zavisnosti od vremenskih uslova), uživanje u zdravoj hrani i wellness-u na imanju – sauni i toploj kadi.

Detoks-meni

Naš meni je sastavljen od biljnih, pretežno organskih sastojaka, uz poštovanje principa kombinovanja namirnica. U programu su vrhunska jela od najkvalitetnijih sastojaka. Sva jela se pripremaju bez šećera, rafinisanih ulja i životinjskih namirnica. Naš zadatak je da pokažemo da zdrava hrana može da bude raznovrsna, ukusna i jednostavna za pripremu. Saznaćete osnovne principe detoks ishrane koje ćete moći da primenjujete kod kuće i, ako želite, naučićete i kako se spremaju nova jela.

Treking

Aktivnost u prirodi jedna je od najzdravijih aktivnosti. Udaljeni od gradskih zidina, smoga i svakodnevnog brzog života, kretanje u prirodi i na čistom vazduhu, pored raspoloženja povećava i snagu našeg imunološkog sistema. Priroda nas odmara, a u svakoj šetnji otkriva nam nešto novo i budi radoznalost. Jedna japanska studija je nedavno dokazala da kretanje i boravak u prirodi povećavaju kreativnost za čak za 50%. Navedeno ćemo potvrditi trekingom na Fruškoj Gori.

Joga 

Joga  časovi tokom vikenda namenjeni su kako početnicima, tako i naprednijim vežbačima i usmereni su na podršku čišćenja organizma. Svako će dobiti varijacije položaja koji odgovara trenutnim mogućnostima. Na svakom času imaćemo priliku da detaljno istegnemo i ojačamo celo telo.

Kroz opušteno, svesno disanje i praćenje svih osećaja u telu povezujemo se sa sobom i dobijamo mogućnost da telo ne bude samo prevozno sredstvo za mozak već udobna kućica u kojoj se osećamo dobro. Smirujuće tehnike disanja i tehnike koncentracije/meditacije biće takođe deo časova.

Više o ovome pročitajte na: http://vita.rs/jesenji-detoks-vikend/

Takođe pročitajte

Pažljivo čuvajte lekove u vrelim danima

Većina lekova ne podnosi temperaturu višu od 25 stepeni Celzijusa, pa letnje vrućine zahtevaju poseban …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.