Pomoć Privredne komore ugroženom jugu Srbije

Privredna Komora Srbije sa Regionalnom privrednom komorom u Leskovcu donirala je u protivrednosti 10 miliona dinara pomoć opštinama na jugu Srbije pogođenim poplavama i nezapamćenim ledenim talasom koji je ostavio bez struje 40 sela u opštinama Lebane,Medvedja i Bojnik.

Uništene su elektromreže,oboreno preko 300 bandera, van funkcije su 40 trafo stanica, više od 200 kilometara seoskih puteva, uništeni ledom voćnjaci,malinjaci stotine hektara šume…

“Kroz donaciju Privredne komore Srbije obezbeženo je 100 paketa pomoći u namirnicama, 40 agregata za struju i 3 terenska vozila Daster za Domove zdravlja, izjavio je Goran Jović, direktor RPK Leskovac.

U saradnji sa Klubom 4×4 Justinijana Prima iz Lebana i njihovim članovima sa terenskim vozilima dopremljena je prva tura pomoći ugroženom stanovništvu a svoj doprinos u vrednosti od 200.000 dinara dali su i članovi ovog Kluba.

Pomoć se već uručuje na terenu a Predsednik PKS Marko Čadež će u toku nedelje sa direktorom RPK Leskovac Goranom Jovićem posetiti ugrožene opštine i uvidom u stanje na terenu uputiti i ostali deo pomoći. Ekipe lokalnih samouprava opština Lebane i Medvedje kao i Elektrodistrubucije Leskovac su danonoćno na terenu i saniraju štetu ove nepogode.

Takođe pročitajte

Niški atletičar postao pivar

Nišliji Stevanu Antanasijeviću atletska karijera nije bila suđena, ali zato preduzetnička jeste. Započeo ju je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.