Pokrenut novi festival u čast godišnjice rođenja Branka Miljkovića

Na Skupštini Društva književnika i književnih prevodilaca Niša ozvaničen Književni festival PROVETRAVANJE PESME, koji će biti održan u Narodnom pozorištu u Nišu, od 21. do 23. marta, povodom Svetskog dana poezije i 90. godišnjice od rođenja Branka Miljkovića.

Skupština Društva je u saziv primili petoro književnih stvaralaca. Azbučnim redosledom, novi članovi Društva književnika i književnih prevodilaca:

Jovana Bajagić, autorka zbirke priča Deca za priče, a pesnik Zvonko Karanović kaže za njenu debitantsku knjigu poezije Muve, objavljenu prošle godine u izdanju Društva u Bibilioteci SIGMA, da je to najvažnija knjiga niške pesnikinje od početka 21. veka.

Dejan Milutinović, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu, za užu naučnu oblast srpska i komparativna književnost, koji je do sada objavio više knjiga i naučnih radova.

Jovan Mladenović, pesnik, priređivač, publicista i muzejski savetnik, koji je i autor stalne književno-memorijalne postavke Branko Miljković i Stevan Sremac u Nišu i drugih.

Marija Ranđelović, doktor komunikoloških nauka, za naučnu oblast unapređenja medijske pismenosti studenata nastavničkih fakulteta u Srbiji u XXI veku. Većnica za obrazovanje Grada Niša, autorka više knjiga, prevođena na više jezika i dobitnica brojnih domaćih i inostranih nagrada i priznanja.

Biljana Stanojević, pesnikinja, autorka prevođenih knjiga poezije i proze. Dobitnica nagrade Vojislav Ilić Mlađi za dečju poeziju.

Takođe pročitajte

Proslava Depeche Moda-a uz GIFT bend u klubu Oxygen

U klubu OXYGEN, oaze pravog live zvuka, očekuje nas jedinstvena proslava karijere najvećeg elektro-pop benda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.