Pljeskavica je odlična, ali miso supa je miso supa

Daleko od svog rodnog doma u šumarku na obodu Niša Japanac iz Osake uživa u miso supi koji ju zakuvao na plinskom rešou i čeka da bude vakcinisan da bi mogao da nastavi sa svojom avanturom.

Takakumi Asaki (33) na put oko sveta krenuo je pre dve godine i ništa ga ne može sprečiti da u susretima sa nepoznatim ljudima i predelima pronalazi inspiraciju za svoje muzičko stvaralašto. Posle Srbije namerava da su uputi za Poljsku a onda i za Italiju. Njegov skromni „dom“ koji se sastoji od šatora i osnovnog pribora za preživljavanje dokaz su da zadovoljnom čoveku malo treba. Tu je i bicikl koji mu je omiljeno prevozno sredstvo kojim obilazi svet. A svet poslednjih godinu dana nije bio naklonjen ljubiteljima putovanja. Zato se Takakumi nada da će uspeti da se vakciniše protiv Covid 19 jer tako može lakše prelaziti granice.
U jednom šumarku postavio je svoj kamp u kome ima sve što mu je potrebno. Uredan šator i pribor za jelo pa čak i kuvanje jer Japanac ne može zamisliti svoju ishranu bez miso supe.
„Dobre su pljeskavice, sviđaju mu se. Već sam ih četiri puta jeo. Moram ostati u Nišu još dve nedelje jer sam ostavio na servis moje pojačalo za bas gitaru. Nadam se da ću za to vreme uspeti da se vakcinišem. Čuo sam da je u srbiji vakcina dostupna svima pa sam se prijavio, veli naš sagovornik koji je postao prava medijska zvezda.

Dvogodišnje putovanje počeo je iz Londona gde je sleteo iz rodne Osake. Pandemija ga je zatekla u Portugalu gde je morao da ostane pet meseci jer su granice bile zatvorene. Januara je uspeo da stigne u Srbiju ali mu je bilo hladno pa je produžio za Makedoniju a zatim i Albaniju…

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.