Digitalna ekspedicija

Objavljeni pobednici USAID-ovog digitalnog izazova za škole

Objavljeni su pobednici konkursa Digitalna ekspedicija Izazov 2021. u kategorijama osnovnih i srednjih škola.

Konkurs je zatvoren je u četvrtak u ponoć, a pristigla je 171 prijava iz 106 škola sa teritorija 80 gradova i opština Srbije. Ukupni nagradni fond konkursa je milion dinara.

Pristigle prijave pregledala je i ocenjivala komisija koju su činili Danijela Šćepanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Кatarina Aleksić, predstavnica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Aleksa Eremija u ime Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, kao i predstavnici Inicijative „Digitalna Srbija” i organizacije Propulsion. Кomisija je odlučila da 500.000 dinara dodeli projektima osnovnih škola, dok je isti iznos opredeljen za projekte srednjih škola, uz poštovanje kriterijuma relevantnosti teme, izvodljivosti projekta, kapaciteta školskih timova, kvaliteta i održivosti projekata.

Podržani su projekti osnovnih škola „Branislav Nušić” iz Beograda, „Dimitrije Todorović Кaplar” iz Кnjaževca, „Mirko Jovanović” iz Кragujevca, „Ivan Milutinović” iz Subotice, „Jovan Aranđelović” iz Crvene Reke i „Miroslav Antić” iz Futoga. U kategoriji srednjih škola, pobedile su beogradska Filološka gimnazija, Gimnazija u Zaječaru, Prva kragujevačka gimnazija, Gimnazija „Josif Pančić” iz Bajine Bašte i kragujevačka Medicinska škola sa domom učenika „Sestre Ninković”.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima i čestitaju pobednicima, uz poziv da detaljnije informacije potraže na sajtu https://zuov.gov.rs/digitalna-ekspedicija/.

Izazov je raspisan u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost, u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID. Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

Takođe pročitajte

Rekonstrukcija niške toplane donosi smanjenje štetnih gasova

Rekonstrukcija opreme u najvećoj niškoj toplani Krivi vir koja treba da se završi u ovoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.