Foto: SKC Niš

„Tajna stare vodenice“ pred niškom publikom

Scena niškog Narodnog pozorišta je u ponedeljak 31. maja rezervisana za Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš i predstavu «Tajna stare vodenice». U pitanju je komad koji je rađen po istoimenoj knjizi niškog pisca Miloša Petkovića, a režiju potpisuju Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković.

Posle više od godinu dana pauze zbog pandemije, glumci Akademskog pozorišta ponovo igraju za svoju publiku, a sezonu otvaraju na pozornici niškog teatra. U predstavi igra 12 glumaca, a među njima su oni koji u Akademskom prave prve korake, kao i oni koji su deo ansambla više od 30 godina.

«Tajna stare vodenice» je po žanru triler/horor, a adaptiranje u pozorišnu predstav

Foto: SKC Niš

u je uslovilo da primat u predstavi preuzme komedija, sa elementima trilera i horora. Sama radnja predstave govori o skupu, kako istorijskih ličnosti, tako i izmišljenih ličnosti iz svetske književnosti, koji će pokušati da spasu svet od velikog zla.

Dramatizaciju istoimene knjige radili su Miloš Petković i Petra Nešić, dok su adaptaciju radili reditelji predstave Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković. Za scenografiju i kostim zaduženi su Dragana Đurić i Dušan Stanković.

Inače, ova predstava je septembra prošle godine imala zatvorenu premijeru, kada je i petoro naših glumaca prvi put zaigralo u predstavi Akademskog. Iako do sada nije igrana pred publikom, na prestižnom Festivalu akademskih pozorišta Srbije (FAPS), koji je bio organizovan onlajn krajem 2020. osvojila je pet priznanja. Za ulogu Akire, Anđela Andrijević osvojila je nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu. Za ulogu Tolkina, Ivan Ivanovski osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu. Dragana Breza i Dušan Stanković nagrađeni su za najbolji kostim i za najbolju scenografiju na festivalu. „Tajna stare vodenice“ osvojila je i treću nagradu za najbolju predstavu u celini.

Svi zainteresovani karte za predstavu mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 200 dinara.

Takođe pročitajte

U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom

Voleli biste da saznate više o Staroj Grčkoj, ali niste ljubitelj gabaritnih i suvoparnih istorijskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.