Novi vlasnici motela „Nais“ ušli u posed (FOTO)

Konzorcijum koji predvodi surdulička firma “Trgogradnja” dvadeset dana nakon što je  kupila hotel “Nais” na auto-putu Beograd – Niš danas je i ušla u njegov posed.nais tablaKompletna zgrada sa bazenom, kao i plac u neposrednoj blizini hotela prodati su za 135 miliona dinara.

„Prema prvim procenama objekat je u lošem stanju, ali su u planu su velika ulaganja. Već imamo spremne idejni projekte tako da će se ubrzo krenuti sa obnovom simbola tranzitnog turizma u ovom delu Evrope. Biće ulaganja u ceo kompleks, ali i sa druge strane autoputa, preko puta „Naisa“, kaže advokat novih vlasnika Nataša A.Nikolić.nais bazen uspravna

Jedan od planova novih vlasnika je renoviranje bazena koji se nalazi u kompleksu motela ali i izgradnja akvaparka.

nais propastPredviđeno je da novi objekat ima i solarnu energiju i da se gotovo sve instalacije rade iznova. Upućeni kaže da će novim vlasnicima biti potrebno mnogo više para za ulaganje od iznosa koji su dali za kupovinu objekta.nais stepenice

Inače, američka kompanija “Uniworld”, čiji je vlasnik Srba Ilić, kupila je “Srbijaturist” sa hotelima “Nais”, “Ambasador”, “Park”, “Ozren” i “Partizan” 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije, država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da “Uniworld” „nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka“.

nais ogradaNakon toga, Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati “Srbijaturist”, ali i isplati 3 miliona evra odštete.

Početkom 2012. “Srbijaturist” je i zvanično vraćen Srbi Iliću sa svim hotelima, a on je oglasio njihovu prodaju.nais bazen

Jedino je renovirao hotel “Niš” koji je kratko radio kao hotel “Grand”, ali je zbog dugova prodat Novici Tončevu koji ga trenutno renovira i biće otvoren za desetak dana.

Hotel “Ambasador” je nedavno prodat “My place” grupi koja već ima istoimeni hotel na Nišavskom keju.

Prosat je i hotel „Park“ niškom preduzetniku Andriji Pavloviću koji najavljuje da će biti otvoren sredinom iduće godine.

Takođe pročitajte

Prvi BOR letnji festival uskoro na Zlatiboru

Najnoviji hotel u Srbiji sa pet zvezdica, BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.