petak , 24 marta 2023
Osnivači platforme DaiBau - MARTIN PELCL (levo) i GREGOR ČERNELČ (desno) Foto: Nina Bračko

Nove prilike za rast vodeće regionalne internet platforme DaiBau

Kompanija Henkel i fond South Central Ventures finansijski su podržali regionalni razvoj vodeće internet platforme DaiBau, dostupne na www.daibau.rs, koja spaja investitore sa izvođačima građevinskih radova, uloživši značajan milionski iznos u evrima.

Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologies prepoznala je potencijal platforme koja okuplja više od 65.000 građevinskih preduzeća, arhitekata i drugih stručnjaka za izgradnju i obnovu nekretnina na sedam različitih tržišta u regiji.

„Ova investicija će nam značajno pomoći u razvoju aktuelne platforme i jačanju naše tržišne pozicije u regiji. Osim toga, ubrzaće tekuće procese digitalizacije, koji direktno utiču na tržišnu transparentnost i pružanje brojnih inovativnih rešenja, kako krajnjim korisnicima, tako i izvođačima. U trenutnim dinamičnim uslovima rasta, osim finansijskih sredstava obuhvaćenih pomenutom investicijom, za naš dalji razvoj od velikog značaja je da imamo snažne partnere koji sa sobom donose zavidno znanje, iskustvo i stručnost“, istakao je Martin Pelcl, jedan od osnivača i generalni direktor platforme DaiBau.

Henkel je svetski lider s visoko efikasnim rešenjima na tržištu lepkova, zaptivnih masa i funkcionalnih premaza. Poslovna jedinica Adhesive Technologies može se pohvaliti sa 130.000 direktnih korisnika u više od 800 tržišnih segmenata, i nudi izuzetno kvalitetne proizvode potrošačima, zanatlijama i građevinarima. Između ostalog, njihov portfolio proizvoda uključuje materijale i lepkove za pločice, prozore, fasade, podrume, krovove, popločavanje i hidroizolaciju pod poznatim brendovima kao što je, na primer, Ceresit.

„U našem slučaju, digitalizacija igra važnu ulogu u daljoj izgradnji naših poslovnih modela i sticanju konkurentnih prednosti na različitim tržištima“, dodao je Adrian Orbea, globalni direktor marketinga kompanije Henkel.

„DaiBau je za kratko vreme svoju digitalnu platformu uspešno pokrenuo i proširio po regiji, i tako potvrdio svoje mogućnosti i agilnost. Ova investicija će nam omogućiti da dodatno ubrzamo realizaciju naše strategije digitalizacije sticanjem uvida u krajnje korisnike i izvođače. Želja nam je da zajedno sa DaiBauom dodatno unapredimo platformu i olakšamo pružanje inovativnih rešenja i pojednostavimo pristup informacijama različitim grupama korisnika.“

South Central Ventures u platformu je uložio već 2018. godine, a Jure Mikuž, Managing partner fonda izjavio je sledeće:

„Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Henkelu u Daibau. Partnerstvo sa Henkelom ne samo da predstavlja potvrdu poslovne strategije koja je rezultirala ubrzanim rastom poslovanja Daibaua, već ga i mi u fondu vidimo kao iskorak koji će platformi pomoći da brže iskoristi neke nove tržišne prilike koje inače nikada ne bi mogla samostalno iskoristiti u tako ranoj fazi poslovanja.“

DaiBau je od lokalne platforme, koju su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, izrastao u vodeću regionalnu platformu, koja na tržištima Slovenije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke i Rumunije okuplja 65.000 dobavljača i 260.000 aktivnih korisnika. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove vezane za izgradnju i renoviranje nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata.

Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocene korisnika, portfolio odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. Osim u izboru optimalnog izvođača radova, DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces izgradnje ili renoviranja nekretnine. DaiBau posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, i optimizuju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Europe, na kojima je DaiBau, uz naglu ekspanziju u vrlo kratkom vremenu, snažno uticao i na regulaciju sektora građevinskih usluga.

DaiBau je u Srbiji dostupan od 2018. godine i na stranici www.daibau.rs nudi više od 17.000 proverenih izvođača radova, koji su dostupni u 13 kategorija i čak više od 250 potkategorija. Taj specijalizovani sistem za izgradnju pruža i brojne savete i alate koji investitorima bilo koji građevinski zahvat na nekretnini i oko nje bitno olakšavaju i optimizuju cene. U Srbiji je od pokretanja platforme realizovano gotovo 25.000 projekata.

Takođe pročitajte

Rode Niša dobile svoje zaštitnike

Krupna bela ptica velikih crnih krila, kljun koji se crveni, vitke duge nožice – svi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.