petak , 27 januara 2023

„Neonski bluz“ Dejana Stojiljkovića na licitaciji

Zbirka pripovedaka „Neonski bluz“ za koju je Dejan Stojiljković, jedan od najčitanijih srpskih pisaca današnjice i poznati Nišlija, nedavno dobio i Andrićevu nagradu, nalazi se na novoj licitaciji LFN.

Licitacija je otvorena i odvija se isključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do petka, 17. decembra u 16 sati. Početna cena je 2.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

BONUS: Pored knjige sa ličnom posvetom koju će potpisati autor, za pobednika licitacije obezbeđeno je piće i druženje sa Dejanom Stojiljkovićem.

Čuveni Nišlija Dejan Stojiljković je prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista. Objavio je romane: Ko

Neonski bluz na licitaciji LFN

nstantinovo raskršće; Duge noći i crne zastave; Znamenje anđela; Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) Olujni bedem; Dukat za lađara; kao i prozne zbirke Leva strana druma; „Low life“, Kišni psi i Neonski bluz. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima. Laureat je prestižne književne nagrade „Miloš Crnjanski“ za roman Konstantinovo raskršće i odnedavno dobitnik Andrićeve nagrade za Neonski bluz. Proza Dejana Stojiljkovića je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački, italijanski, kineski i francuski.

Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Pisao je scenario za obe sezone serije „Senke nad Balkanom“ zatim za serije „Žigosani u reketu“ i „Feliks“ kao i dokumentarnu seriju „Istorija Niša“ i film i tv seriju „Toma“ koji je ove godine izazvao ogromnu pažnju. Stojiljković živi i stvara u Nišu, gradu u kome je rođen.

Inače, ovo je druga licitacija LFN na kojoj se nalaze dela Dejana Stojiljkovića. Krajem 2020. godine, potpisani primerak knjige „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ kupio je Siniša Parezanović iz Niša. Vest o tome nalazi se na sajtu LFN.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana.  U ovoj godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Ukoliko i vi želite da postanete donator i podržite rad LFN, pogledajte OVDE kako to možete da uradite.

Takođe pročitajte

200 hiljada EUR za kreativnost u turizmu

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.