Humanitarna akcija niških srednjoškolaca „Osmeh svima u Novoj godini“

Učenički parlament Srednje stručne škole u Nišu, uz veliku podršku kolektiva škole, pokrenuo je veliku novogodišnju humanitarnu akciju „Osmeh svima u Novoj godini“. Ideja je da se u okviru ove akcije organizuje niz manjih akcija, čiji je cilj krajnje plemenit.

„Želeli smo da pokrenemo akciju u okviru koje ćemo uraditi nešto dobro za naš Grad. Osnovna ideja je da svi zajedno prikupimo paketiće za korisnike Centra „Mara“ u Nišu, zatim da,zajedno sa našim prijateljima iz drugih srednjih škola, organizujemo veliku podelu novogodišnjih čestitki našim sugrađanima“ – izjavio je Obren Milić, predsednik Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole.

Luka Stojanović, potpredsednik UP, istakao je važnost jedne ovakve aktivnosti: „Iza nas su dve godine koje su bile jako teške, izazovne, želeli smo da sada pred kraj ove 2021. godine unesemo malo vedrine kod naših sugrađana i prijatelja“.

This slideshow requires JavaScript.

Iako je na početku ovo trebalo da bude akcija učenika Srednje stručne škole, vrlo brzo su se akciji priključili i učenici drugih škola u Nišu.
Snežana Živković, direktroka Srednje stručne škole, ne krije zadovoljstvo zbog ove inicijative:

“Drago mi je što i posle ovako teškog perioda koji je, nadam se iza nas, naši učenici nisu izgubili osećaj da nekog učine srećnim i izmame osmeh na licu. Inicijativa je krenula od našeg Učeničkog parlamenta i uz podršku kolektiva Srednje stručne škole u Nišu proširila se na sve srednje škole u gradu. Učenici su se zaista maksimalno potrudili da akcija bude organizovana uspešno i da se povežu sa drugim školama , kako bi se što veći broj zainteresovanih uključio u akciju. Mogu da istaknem da smo svi u kolektivu ponosni na to što su naši učenici pokazali zrelost i veliko ljudsko srce. Posebno mi je drago što su uspeli da zainteresuju za ovu humanitarnu akciju i svoje vršnjake iz drugih škola u Nišu i što se na tom planu odvija jedna, zaista lepa i uspešna saradnja. Osim toga, naglasila bih da ovo nije prvo angažovanje ovakve vrste učenika Srednje stručne škole, već da su i ranijih godina uzimali učešće i pomagali svojim vršnjacima i sugrađanima kad god je to bilo potrebno. “

Podsetimo, Srednja stručna škola osnovana je 1. septembra 2018. godine, kao naslednik dveju škola i to Tehničke škole „12.februar“ i Prve tehničke škole „Milutin Milanković“. Školske 2021/2022. godine škola je u prvom upisnom roku upisala 9 odeljenja u prvom razredu ,ukupno 33 odeljenja, 14 odeljenja u oblasti saobraćaja i 19 u oblasti mašinstva i obrade metala .

Akcija „Osmeh svima u Novoj godini“ trajaće do 20.12, a u planu je da ovi mladi ljudi paketiće uruče korisnicima Centra „Mara“ krajem godine, dok se termin za podelu čestitki čuva, kao iznenađenje za sve naše sugrađane. Akciju je podržala i Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša.

Takođe pročitajte

Niški atletičar postao pivar

Nišliji Stevanu Antanasijeviću atletska karijera nije bila suđena, ali zato preduzetnička jeste. Započeo ju je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.