petak , 30 jula 2021

Nemanja Radulović svojim Nišlijama priredio nezaboravan koncert

Violinista Nemanja Radulović i par hiljada Nišlija uspeli su da oteraju kišu iznad Letnje pozornice tako da ništa nije moglo da pokvari ugođaj koji je slavni muzičar priredio svojim zemljacima.

Mokra i srećna, tako bi se najkraće mogla opisati publika koja je sinoć pratila nastup Nemanje Radulovića na Letnjoj pozornici. Smenjivali su se akordi klasične i popularne muzike a Letnja pozornica je bila premala da primi sve one koji su želeli da uživaju u ovom muzičkom spektaklu. Koncert je bio besplatan i jedini uslov je bio da dođete na vreme a to je značilo najmanje dva sata pre koncerta. Čak i oni koji su poranili morali su da stoje jer su neki “čuvali” po desetak mesta a redari nisu reagovali na takvo ponašanje.

Ipak, ništa nije moglo da pokvari uzbuđenje publike koja je nestrpljivo čekala da uživa u njegovoj muzici kao što to čini publika čirom sveta.

Lepo je nastupati po svetu ali je još lepše vratiti se kući, kazao je slavni Nišlija koji je pozdravio i svoju porodicu u publici i priznao da ima tremu jer nije očekivao toliko interesovanje Nišlija.

“Reći ću vam ono što govorim na svim koncertima, ostavite telefone jer želim da vidim vaš izraz lica. Znam da želite da imate uspomenu na ovo veče ali nosite uspomene u srcu a ne u telefonu, kazao je Nemanja koji je koncert započeo numerom “Niška Banja”.

Kada je negde na polovini koncerta glumica Tamara Aleksić trebala da na pozornici odglumi Šeherezadu nastao je kuršlus jer je kiša navlažila kablove tako da su muzičari ostali bez ozvučenja. Međutim, publika je stoički kisnula ali nije imala nameru da napusti svoja mesta.

Nemanja je nastavio program  sa svojim orkestrom “Double Sense” a Nišlije ga nisu puštale da ode sa bine  ni nakon tri bisa pa su pokisli, ali srećni, dočekali kraj koncerta i prestanak kiše.

Takođe pročitajte

BUDUĆNOST ŽIVOTA – umetnici imaju reč

Uz podršku Ambasade Slovenije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.