Nasilje na decom negativno utiče na razvoj društva

Na osmoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Društvene devijacije“ u Banja Luci zapažen je rad „Nasilje kao rizični faktor u socijalizaciji dece i mladih iz ugla univerzalnih ljudskih prava“ čiji je autor Meri Z. Stojković, master psiholog i Predsednik udruženja „Tim psihologa Svetlost”  iz Vlasotinca
Suština njenog rada je da „nasilje predstavlja teži oblik narušavanja dečjih prava, pa samim tim i ostavlja znatno teže posledice na psihofizički i socijalni razvoj deteta. „
„Kada sve ovo posmatramo kroz istoriju, stručnjaci su se zainteresovali za decu i dečja prava i njihovu zaštitu onog trenutka kada se shvatilo da, pre svega, fizičko nasilje negativno utiče na razvoj deteta i mladih, a kasnije i na celokupni razvoj društva, prenosi nam Meri koja je poziv za učešće dobila februara ove godine od Centra modernih znanja iz Banja Luke.
„Aktivno izlažem radove na Nacionalnim konferencijama, tako su saznali za mene. Inače u roku od mesec dana sa svojim radovima sam kao predavač učestvovala na dve Nacionalne konferencije u Srbiji, aprila na Visokoj školi socijalnog rada u Beogradu i maja u Hotelu Palisad na Zlatiboru. Što se tice ovog rada, pisala sam ga tri meseca po APA standardima, kriterijumi su bili veoma strogi i na kraju se isplatio trud tako što je rad na recenziji dobio visoke pozitivne kritike od strane eminentnih stručnjaka Odbora Medjunarodne konferencije. Iza sebe imam dva Međunarodna učešća, ali sa razlogom mogu reći da mi je ovo najdraže, dodaje naša sagovornica i ističe da će njen rad biti publikovan u Zborniku koji je uvršćen u svetske naučne baze CEEOL, ERIH PLUS, RESEARCH GATE, SJIF Journal Master List. Rad je lektorisala  Jovana Petković master filolog.

„Posebno me raduje što će biti objavljen na rođendanu mog pokojnog oca 23.juna. U suštini zbog sećanje na oca sam nastavila da pišem ali nisam ni slutila da mogu toliko daleko da odem, on je verovao da ću jednog dana dostići svetski nivo a sada se to obistinilo, otkriva nam Meri svoju motivaciju da se bavi naukom.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

4 komentari

  1. Da nije tužno bilo bi smešno. Svetski nivo. 😪😪😪

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.