“Čuvari prirode” polažu ispit za rendžere

U saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik vlasotinačko Gljivarsko društvo “Rujnica” organizuje u subotu 20.juna  polaganje rendžerskog ispita za decu i članove koji su prošle godine prosli obuku za “Čuvare prirode”.
Prema rečima predsednice GD “Rujnica” Sunčice Jović po kalendar MGSS-a u subotu je trebalo da bude održana tradicionalna manifestacija “Dani gljiva Vlasotince 2020.”  ali zbog situacije sa epidemijom ona odložena za avgust.
Sada cemo obeleziti samo 20.juna tako sto cemo u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik organizovati polaganje za decu i clanove koji su prosle godine prosli obuku na Kopaoniku za Cuvare prirode volontere u popodnevnim casovima. Ugostićemo predsednika Saveza Zorana Jelenkovća, predstavnike Nacionalnog parka Kopaonik i predstavnike GD “Lisičara ” iz Sremske Mitrovice sa kojima smo se dogovorili da prepodne izađemo u obilazak terena, uradimo determinaciju nadjenih gljiva koja je uslov za polaganje za zvanje determinatora i malo razmenimo iskustva uz gljivarski kotlić, najavljuje Sunčica.

 

Takođe pročitajte

Veštine roditeljstva za mentalno zdravlje dece i mladih

U okviru ciklusa ”Veštine roditeljstva za mentalno zdravlje dece i mladih” u četvrtak 30. novembra sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.