„Čuvari prirode“ polažu ispit za rendžere

U saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik vlasotinačko Gljivarsko društvo „Rujnica“ organizuje u subotu 20.juna  polaganje rendžerskog ispita za decu i članove koji su prošle godine prosli obuku za „Čuvare prirode“.
Prema rečima predsednice GD „Rujnica“ Sunčice Jović po kalendar MGSS-a u subotu je trebalo da bude održana tradicionalna manifestacija „Dani gljiva Vlasotince 2020.“  ali zbog situacije sa epidemijom ona odložena za avgust.
Sada cemo obeleziti samo 20.juna tako sto cemo u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik organizovati polaganje za decu i clanove koji su prosle godine prosli obuku na Kopaoniku za Cuvare prirode volontere u popodnevnim casovima. Ugostićemo predsednika Saveza Zorana Jelenkovća, predstavnike Nacionalnog parka Kopaonik i predstavnike GD „Lisičara “ iz Sremske Mitrovice sa kojima smo se dogovorili da prepodne izađemo u obilazak terena, uradimo determinaciju nadjenih gljiva koja je uslov za polaganje za zvanje determinatora i malo razmenimo iskustva uz gljivarski kotlić, najavljuje Sunčica.

 

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.