Počinje snimanje filma o mentalitetu i duhu starog Leskovca

Početkom avgusta meseca pašće prva klapa filma o zlatnom dobu Leskovca između dva svetska rata kada je grad na Veternci od turske kasabe prerastao u pravi industrijki centar ovog dela Evrope.

Tačan naziv filma čiji dobar deo će biti sniman na teritoriji našeg grada još uvek nije definisan, radni naziv filma je Bilo jednom u Srbiji iako bi Leskovčanima bilo draže da film ponese ime Jedno doba u Leskovcu ili Bilo jednom u Leskovcu. Kako god da tvorci ovog umetničkog dela odluče da ga nazovu jedno je sigurno – publika će ga lepo prihvatiti jer se radi o romantičnoj drami sa primesama komedije u kojoj će zaigrati najzvučnija imena srpskog glumišta Ivan Bekjarev, koji će tumačiti ulogu gradonačelnika, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski, Dragan Bjelogrlić.

Tim povodom održana je konferencija za novinare u bioskopu “Fontana” Beogradu kojoj su pored glumačke ekipe prisustvovali i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i direktor leskovačkog Narodnog pozorišta Dragan Boža Marjanović.

Zahvaljujući Zvonimiru Šimunecu koji je došao na ideju da ljubav prema gradu u kome je rođen prenese na filmsko platno, prava priča o Zlatnom dobu Leskovca odnosno Srpskom Mančesteru u periodu između dva svetska rata od 1918. do 1941. godine koji je tada važio za privredni, ekonomski, trgovački i kulturni centar regiona koji se razvijao neverovatnom dinamikom, konačno biti ispričana, kroz ovaj film,“ poručio je u svom obraćanju glumačkoj ekipi gradonačelnik Leskovca.

Mladi reditelj Petar Ristovski je ovom prilikom kazao:

„Velika mi je čast što sam angažovan na ovom važnom projektu, zato što grad Leskovac pored bogate istorije ima posebnu priču o mentalitetu ljudi koji su živeli u tom vremenu ali i onima koji u njemu žive danas.“

Glavne uloge u ovom filmu koji govori o počecima tekstilne industrije u Leskovcu tumačiće Ivan Bekjarev koji će tumačiti lik gradonačelnika, Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović, Teodora Ristovski i Dragan Bjelogrlić.

„Pokušaćemo da same početke stvaranja tekstilne industrije u Leskovcu koja je nakon rata postala poznata kako u Evropi tako i u celom svetu kroz svoje likove prenesemo na filmsko platno, što za nas predstavlja jedno lepo putešestvije kroz umetnost. Priča će biti smeštena u žanr romantične melodrame koja će biti kombinacija sa preduzetničkom dramom i neizbežnim komičnim elementima. Paralelno će se snimati i serija koja će više biti komedija nego drama. U filmu će biti prikazane veštine obrade tekstila i specifičan mentalitet i duh koji je i učinio da Leskovac bude prozvan Srpskim Mančesterom“, poručili su glumci je ovom prilikom.

Pored Leskovca, glavna lokacija snimanja filma biće Baranda.

Takođe pročitajte

Skin cycling, samo trend ili dobra rutina?

Društvene mreže su zatrpane ovim terminom, a sve više je zagovornika ove rutine kao najboljeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.