sreda , 18 maja 2022

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi su božićni i novogodišnji praznici. Program je nastao u saradnji Udruženja Vlasinska vila, Turističke organizacije opštine Vlasotince i Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, a organizaciju su podržali i svojim učešćem pomogli OŠ “ 8. Oktobar” i Gimnazija “Stevan Jakovljević”.

U duhu praznične radosti, program su započeli najmlađi, stihovima posvećenim Božiću. Učenice Osnovne škole 8. Oktobar Anastasija, Irena, Emilija, Lana, Mirjana, Katarina, Ivona, Lena, Klara, Lara, Nikolina i Sofija, govorile su svoje i stihove drugih autora i pobrale sve simpatije prisutnih. Usledio je nastup učenica Gimnazije „Stevan Jakovljević“, Petre, Mile i Milene, koje su veče upotpunile i oplemenile izvođenjem pesama u duhu naše tradicije i pravoslavlja. Inače, ove talentovane devojke, su nedavno nastupale u Kruševu u okviru prekogranične saradnje Srbije i Makedonije i predstavile svoj grad, školu i zemlju na najbolji način.

Centralno mesto večeri, bilo je posvećeno likovnom konkursu „Božić, Božić, svetli dan“, koji je udruženje „Vlasinska vila“ objavilo povodom Božića, sa ciljem razvijanja osećaja za veru, tradiciju i pripadnost kod mladih.

Na konkursu je pris tiglo 90 radova dece iz 4 osnovne škole i to iz OŠ „8. Oktobar“ ( 77), OŠ „Mija Milenković“ iz Šišave (8), OŠ „Siniša Janjić“(4) i OŠ „Sveti Sava “ iz Gložana (1).
Jelena Šelić je u ime Udruženja „Vlasinska vila“ zahvalila svoj deci na učešću, trudu i dobroj volji, kao i njihovim učiteljima i nastavnicima koji su ih podržali u radu. Posebno je istaknuta Osnovna škola „8. Oktobar“, zbog velikog odaziva i motivacije za učestvovanjem.

Tročlani žiri u sastavu Ivana Nikolić, dizajner enterijera, Meri Nešić, master psihologije i Aleksandar Spasić, strukovni dizajner, izabrao je najbolje radove. Ispred žirija Meri Nešić je objavila imena autora prva tri nagrađena rada.

Prva dva mesta pripali su učenicima OŠ „8. Oktobar“, MILICI GLIŠIĆ i KOSTIĆ ALEKSANDRU, a treće mesto je osvojio ILIJA BLAGOJEVIĆ, učenik OŠ Braća Milenković iz Šišave
Organizatori su dodelili 3 specijalne nagrade za originalnost i kreativnost rada, učenicama OŠ Siniša Janjić, Nedi Šakić i Mileni Glišić i učenicima OŠ „8. Oktobar“, Aleksandri Mitov i Stevanović Đorđu. Posebna nagrada dodeljena je odeljenju 2-1 OŠ 8. Oktobar, zbog najvećeg broja učenika koji su učestvovali na konkursu.

U ime Narodne biblioteke, nagrade u vidu knjiga dodelio je direktor biblioteke Srba Takić, a u ime organizatora, nagrade, poklon Udruženja Vlasinska vila, dodelila je Tatjana Ilić, koordinator udruženja.

U završnom delu programa usledila je zabavna nagradna igra, koju je najavila direktorka TO Vlasotince, Olivera Cvetković. Učešće u igri uzela su gotovo sva prisutna deca, a zahvaljujući donaciji Građevinsko trgovinske firme Bojan od, svi učesnici su dobili poklone. Veče proteklo u lepoj i veseloj atmosferi, završeno je veselomm grajom, smehom i radošću dece, uz želju prisutnih da ovakvih događaja u gradu bude što više.

autor Tatjana Ilić

Takođe pročitajte

Dani Vlasotinca od 19. do 25. maja

U organizaciji Кulturnog centra, pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, od 19. do 25. maja održaće se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.